Nymburk v Lize mistrů proti Dijonu: na další zaváhání už není prostor

Ačkoli je situace nymburských basketbalistů směrem k postupu do další fáze Ligy mistrů už poměrně vážná, není ještě vše ztraceno. Nymburk sice vyhrál z prvních sedmi zápasů jen dva, ale postupovou pozici drží litevský Lietkabelis s bilancí jen o jednu výhru lepší.

Dijon v Lize mistrů, v níže je nováčkem, vyhrál zatím pouze jednou. V úvodním zápase doma právě proti Nymburku. Tři čtvrtiny byly naprosto vyrovnané. Pak se ale domácím začal trefovat rozehrávač Holston a hosté, kteří hráli oslabeni o duo Davis, Lawrence, měli problém s organizací útoku a čtvrtou čtvrtinu prohráli 10:22. Celý zápas pak rozdílem 11 bodů.

Nymburk půjde do zápasu v roli favorita a také s vědomím, že jestli chce mít případný postup ze skupiny ve svých rukách, už si další zaváhání nemůže dovolit. Oproti prvnímu zápasu může počítat jak s rozehrávačem Lawrencem, tak pivotem Davisem. Nově je v týmu také rozehrávač Glenn Cosey, který si tak v nymburském dresu odbude premiéru v Lize mistrů.

Dijon? Papírově nejjednodušší soupeř

I hosté budou mít na soupisce nového hráče. Kádr na začátku prosince doplnil Tarence Kinsey a stal se tak pátým Američanem na soupisce. S ním přichází do Dijonu zkušenost v podobě skoro 120 utkání v NBA a sedmi sezon v Eurolize.

Zápas možná trochu svádí k myšlence, že by mělo jít všechno samo, neb půjde papírově o dosud nejjednodušší zápas Nymburku v této sezoně Ligy mistrů. Dijon skutečně nemá věhlas a ani kádr srovnatelný třeba s Bambergem, nebo Hapoelem, ale současná třetí pozice v tabulce francouzské basketbalové ligy LNB budí respekt.

Pokud však Nymburk potvrdí herní zlepšení posledních kol a přidá třeba i něco navrch, měl by roli favorita dostát. Bude-li tomu tak, můžete sledovat od 18:25 hodin v přímém přenosu na O2 TV Sport.

Foto: basket-nymburk.cz

Aleš Svoboda Autor článku
Aleš Svoboda
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru