Pět tenistek, které v roce 2018 vydělaly na prize money největší balík

Pátá příčka v pořadí výdělků patří tenistce, která zakončila sezonu na pozici světové dvojky. Třicetiletá Angelique Kerber z Německa letos získala třetí grandslamový titul ve své kariéře, když vystoupala až na vrchol ve Wimbledonu. Na Australian Open došla do semifinále. To o šest let mladší Ukrajince Elině Svitolina se na grandslamech tolik nedařilo, nicméně ovládla hned čtyři turnaje, včetně závěrečného Turnaje mistryň v Singapuru.

Také čtěte: Pět titulů, 47 výher a 3 miliony dolarů. Sezona české lvice Petry Kvitové v číslech

Páté místo v posledním vydání žebříčku WTA patří Japonce Naomi Ósaka, co se ale týče výdělků na prize money, najdeme jméno dvacetileté naděje o dvě příčky výš. Stojí za tím zejména nečekaný triumf na závěrečném grandslamu sezony US Open, kde se kromě největšího úspěchu v kariéře mohla těšit i z prémie ve výši 3,8 milionu dolarů.

Naopak první z turnajů „velké čtyřky“ – Australian Open – se stal kořistí dánské superstar Caroline Wozniacki. Někdejší vládkyni světového ženského tenisu připadla za parádní jízdu v Melbourne odměna přes tři miliony dolarů. V červnu ještě vyhrála na trávě v Eastbourne a v září si podmnila Peking.

Wozniacki ve zmiňovaném finále Australian Open neporazila nikoho jiného než současnou hráčku číslo jedna Simonu Halep. Sedmadvacetiletá Rumunka si ale spravila chuť na Roland Garros, kde prolomila finálové prokletí a získala svůj první titul na některém z grandslamů. Celkem letos triumfovala na třech podnicích, Turnaj mistryň musela kvůli zdravotním problémům vzdát. I tak jí patří první místo nejen v žebříčku WTA, ale i v pořadí letošních výdělků.

  • Tenistky s letošními největšími výdělky na prize money (v amerických dolarech):
1. Simona Halep (Rumusko) – 7 409 564
2. Caroline Wozniacki (Dánsko) – 6 657 719
3. Naomi Ósaka (Japonsko) –  6 394 289
4. Elina Svitolina (Ukrajina) – 5 737 247
5. Angelique Kerber (Německo) – 5 686 362
…8. Karolína Plíšková (ČR) – 3 539 050
9.  Petra Kvitová (ČR) – 3 301 389

Na stanici O2 TV Sport jsme vám během sezony nabízeli týden co týden boje o tituly na prestižních podnicích na okruhu WTA, včetně velkého finále v podobě Turnaje mistryň v Singapuru. Nyní si můžete vyvrcholení vybraných turnajů připomínat v pravidelných záznamech. Sledujte náš program a nic důležitého vám neunikne.

Kam dál? Sezona Karolíny Plíškové v číslech: Jak se letos bývalé světové jedničce dařilo?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru