ROZHOVOR: Šafářovou těší, že Plekanec hraje právě za Kometu. Co řekla ke konci kariéry?

Je brněnskou rodačkou a sympatie k tamní hokejové Kometě rozhodně neskrývá. Takže jakmile spatřilo světlo světa zpráva o střídavém Plekancově startu právě v brněnském celku, začaly se rojit spekulace, že jednatřicetiletá tenistka snad vybrala zkušenostmi ostřílenému borci klub za něj.

„Všichni si myslí, že to takhle bylo, ale nebylo,“ odpověděla bývalá světová pětka na otázku, zda Plekancovi do angažmá po konci v NHL a návratu do Čech mluvila. „Nechala jsem to plně na Tomášovi. Po Česku jsou oproti jiným zemím dojezdové vzdálenosti krátké, takže jsem byla připravena na cokoliv. Jako fanynka Komety jsem ale samozřejmě ráda, že tady hraje,“ dodala.

Čtyřnásobná fedcupová vítězka se po lednovém Australian Open hodlá rozloučit s úspěšnou tenisovou kariérou. Je to na připravena? „Beru to pozitivně. Těch patnáct let na okruhu bylo krásných, zažila jsem spoustu nádherných úspěchů a jak už jsem říkala, chtěla bych skončit hezky. A právě teď je ten pravý čas,“ ubezpečila Šafářová.

Zatím to vypadá, že se nevejde do hlavní soutěže tradičního úvodního grandslamu tenisové sezony. „Moc mě to nepotěšilo,“ přiznala. „Za posledních sedm let se to ještě nestalo, abych se s umístěním, na kterém nyní jsem, do hlavní soutěže nedostala. Může se to ještě změnit, uvidíme, jak to nakonec dopadne. Pojedu si to tam hlavně užít,“ podotkla finalistka dvouhry na Roland Garros z roku 2015.

Tip: Sledujte přenosy z hokejové Tipsport extraligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack

Foto: O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru