Komličenko prověří defenzivu lídra. Udrží Slavia proti Boleslavi páté čisté konto v řadě?

Proč zápas sledovat…

Slavia se naposledy v rámci podzimní části sezóny představí doma, pokud doma porazí nevyzpytatelnou Mladou Boleslav, stane se podzimním mistrem.

Aktuální lídr FORTUNA:LIGY je jednoznačným favoritem tohoto utkání. Slavia ovládla tři zápasy v řadě a v každém duelu vstřelila tři branky. Nadále září Miroslav Stoch, který se trefil už desetkrát a prožívá nejlepší období své kariéry. V minulém utkání ovšem neskóroval, jeho pozici ale převzal Jaromír Zmrhal, který Opavu překonal hned dvakrát.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY i prestižní Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Na druhé straně bude stát Nikolaj Komličenko, jasný lídr střelecké tabulky. Ruský útočník venku naposledy sestřelil Olomouc, v domácím střetnutí proti Karviné ovšem neskóroval. Bolka má v posledních týdnech kolísavou formu, doma dvakrát jen remizovala a stále se tak pohybuje uprostřed tabulky.

Poslední vzájemný zápas z úvodu letošní sezóny rozhodla jediná branka kapitána Slavie Milana Škody. Slavia ve čtyřech posledních vzájemných duelech neinkasovala, výhry favorita ale mají sestupnou tendenci. V minulé sezóně se zrodily ligové výhry 4:0 a 3:0, následovalo pohárové vítězství 2:0 a v úvodu letošního ročníku již zmíněná výhra 1:0. Čeká nás tak nyní bezbranková remíza?

Milan Škoda. Foto: slavia.cz

Řekli před zápasem…

Jaroslav Köstl, asistent trenéra Slavie: „Od domácího utkání očekáváme vítězství. Přijede ale soupeř, který má kolísavé výkony a výsledky. V posledních zápasech se nicméně velmi dobře chytil a nenápadně stoupá tabulkou. Mají navíc nejlepšího střelce celé ligy, takže nás rozhodně nečeká jednoduché utkání.

Nepřehlédněte: Jaké další taháky nabídne 18. kolo FORTUNA:LIGY?

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Nikolaj Komličenko, útočník Mladé Boleslavi

Nikolaj Komličenko v posledním venkovním utkání hattrickem sestřelil Olomouc a v tabulce kanonýrů má už patnáct branek. Proti Slavii nicméně v prvním utkání neskóroval a vše by rád napravil v Edenu. Dodejme, že na tomto stadionu se zatím střelecky neprosadil.

Sobotní šlágr FORTUNA:LIGY mezi pražskou Slavií a Mladou Boleslaví si rozhodně nenechte ujít! Tradiční zápasové studio začíná na O2 TV Sport v 16:30. Utkání můžete rovněž sledovat na O2 TV Fotbal.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru