Taháky FORTUNA:LIGY: Napraví Sparta kolaps na Slovácku? Duel v Edenu slibuje ofenzivní smršť

Program letošního předposlední kola odstartuje už v pátek. Pozornost fanoušků se bude upírat hlavně do Zlína, kde domácí ševci po nezvládnutém duelu v Jablonci (0:4) narazí na dalšího soupeře z kategorie nejtěžších. Na Letné změří síly s plzeňskou Viktorií. Úřadující mistr po dvou ztrátách v lize dokázal v klíčovém utkání Ligy mistrů vyhrát v Moskvě nad CSKA a následně se vrátil na vítěznou vlnu i ve FORTUNA:LIZE skalpem olomoucké Sigmy.

Tříbodový zisk je velkou motivací pro oba týmy. Zatímco Plzeňští potřebují zůstat v kontaktu s vedoucí Slavií, v tabulce šestí Moravané mají stejný počet bodů jako pátý Baník, doslova na dostřel pak mají i čtvrtou Spartu s třetím Jabloncem.

Smlsne si Slavia na Boleslavi i pošesté?

Jednadvacet bodů. Právě takový je rozdíl mezi první Slavií a osmou Mladou Boleslaví. O favoritovi tak není třeba pochybovat. Slávisté zvládli v minulém kolenáročný duel na půdě opavského nováčka a po úspěšném obratu slavili třetí výhru v řadě. Cíl svěřenců kouče Jindřicha Trpišovského je zřejmý – přidat na vítěznou šňůru čtvrtý korálek.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užijte si všechny zápasy FORTUNA:LIGY i prestižní Ligy mistrů!

Boleslavští minulý týden nenavázali na hladkou výhru z Olomouce a doma s Karvinou jen remizovali. Jestli musí týmu z města aut před zápasem v Edenu něco nahánět strach, pak je to vzájemná bilance se sešívanými. Středočeši prohráli se Slavií v lize už pětkrát za sebou. V Edenu na sebe narazí první a třetí nejlépe střílející tým soutěže. Slavia nasázela 43 gólů, Boleslav o deset méně. Můžeme se těšit na přestřelku?

Sparťané mají co napravovat

V žádném jiném klubu to v posledních dnech nejiskřilo tak, jako na Spartě. A není se co divit. Letenští nedokázali potvrdit roli favorita na Slovácku, kde po absolutně nezvládnutém závěru padli 1:2. Zápas navíc dohrávali v devíti bez vyloučených Kangy s Čivičem, kteří následně dostali od klubového vedení maximální možné pokuty. Atmosféra na Letné není vůbec dobrá.

Částečně by ji mohl zlepšit plný bodový zisk z posledních dvou kol před zimní přestávkou. V neděli se sparťané utkají na Letné s Teplicemi, které také neoplývají bůhvíjakou formou. Naposledy ale přetlačily Liberec a posunuly se na devátou pozici. Severočeši mají Pražanům co oplácet, v první duelu v letošní sezoně si od nich nechali doma dát čtyři góly za poločas.

Už jste viděli? Naznačil Dočkal v TIKI-TAKA návrat do Sparty? Podívejte se, co na toto téma řekl!

Všechny zápasy 18. kola FORTUNA:LIGY můžete sledovat živě jen v O2 TV. Duely Slavie, Sparty a Liberce vám na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídneme v té nejlepší vysílací kvalitě, chybět nebudou ani tradiční zápasová studia se zajímavými hosty či doprovodné statistiky.

Také čtěte: Jako za starých časů. Na stadiony FORTUNA:LIGY se vrátí tribuny na stání!

Foto: sparta.cz, fcviktoria.cz, sfc.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru