Extraligu uvidíte na O2 TV Sport i v pátek: Liberec s rozjetým Kvapilem vyzve Vítkovice

Liberec už na začátku listopadu nastartoval svou sérii, která trvá až do dnešního dne. Pravidelně totiž Bílí Tygři střídají výhru a porážku. Zatímco venku prohrál Liberec pětkrát v řadě, doma šestkrát v řadě zvítězil.

Naposledy Liberec přehrál poměrem 5:2 brněnskou Kometu a dostal se na třetí pozici. Znovu zářil Marek Kvapil, který zaznamenal dvě asistence a potvrdil svou extraligovou dominanci. Postupně se do týmu zapojují útočníci Tomáš Filippi a Michal Birner a z Liberce se stává jednoznačně kádr, který může bojovat o pozici nejlepšího týmu základní části.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

I Vítkovice jsou v tabulce poměrně vysoko, i když ještě nedávno byly na druhé pozici. Ridera ale po prohře s Brnem absolutně nezvládla dva domácí zápasy. Nejprve ve vlastní přesilovce v poslední minutě přišla o jistou výhru proti Mountfieldu, následně po další brance z poslední minuty přišla minimálně o bod proti Mladé Boleslavi.

Vedení Vítkovic a taktéž fanoušci nyní navíc řeší obránce Marka Hrbase. Podle vedení je obránce zraněný a proto nehraje, na internetu se ovšem objevila informace, že Hrbas odchází do Chabarovsku.

Nyní se ale Ridera musí připravit na utkání v Liberci. První vzájemný zápas Vítkovice doma zvládly, v utkání padlo deset branek a z výhry se nakonec domácí celek radoval v poměru 6:4. Čeká nás v pátek podobně ofenzivní střetnutí?

Řekli před zápasem…

Filip Pešán, trenér Liberce: „Jde o tým, který praktikuje podobný herní systém. Hrají aktivně, předvádějí moderní hokej. Čekám velmi vyrovnaný zápas, jako koneckonců s každým dalším soupeřem. Připravíme se na ně co nejlépe. Věřím, že přijde hodně lidí, a my je rozhodně budeme chtít potěšit dobrým výsledkem.“

Už jste viděli? Milan Gulaš v magazínu ICE TIME: Hokej jsem si nejvíc užíval s Vlasákem a Strakou

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Marek Kvapil, útočník Liberce

Není překvapením, že pod drobnohledem bude hlavně liberecký útočník Marek Kvapil. Ten ve dvaadvaceti zápasech, do kterých nastoupil, nasbíral vynikajících 36 kanadských bodů a suverénně vede produktivitu extraligy. Bývalý útočník Vítkovic navíc má na Rideru dobré vzpomínky i z letošního prvního vzájemného duelu. Liberec sice prohrál, Kvapil ale posbíral hned tři asistence.

Páteční souboj libereckých Bílých Tygrů s vítkovickou Riderou si rozhodně nenechte ujít. Přímý přenos začíná na O2 TV Sport v 17:45.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru