Jak se činili střelci a kam přišlo nejvíc diváků? 17. kolo FORTUNA:LIGY očima čísel

V osmi duelech 17. kola padlo celkem 19 branek, což činí v průměru téměř 2,4 gólu na zápas. Gólově nejbohatším byl souboj nováčka z Opavy s vedoucí Slavií. Favorit si domů do Prahy odvezl všechny body po výhře 3:2, a to ještě v nastaveném čase odmítl přidat čtvrtou trefu sešívaných Miroslav Stoch, když zahodil pokutový kop. Čtyři branky byly k vidění na jablonecké Střelnici, kde domácí smetli Zlín 4:0.

Obvyklé střelce v uplynulém kole zastínil slávista Jaromír Zmrhal. Reprezentační záložník poslal lídra FORTUNA:LIGY na horké opavské půdě v prvním poločase do vedení a po hodině hry další důležitou trefou srovnával na 2:2. V letošní sezoně se trefil dvakrát v jednom zápase poprvé a polepšil si na čtyři přesné zásahy.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY i prestižní Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Rozhodčí v osmi zápasech rozdali rovných 30 žlutých karet, z toho hned dvě viděl opavský útočník Tomáš Smola. Navíc během pouhých čtyř minut. Nebyl ale jediný, kdo musel pod sprchu ještě před závěrečným hvizdem. Vyloučeni byli i sparťané Guélor Kanga s Eldarem Čivičem, ti navíc viděli z rukou sudího červenou kartu bez předchozího napomínání.

Co se týče návštěv, na stadiony v 17. kole zavítalo dohromady 25 046 diváků. Nejvyšší návštěvu zaznamenali v Opavě na atraktivním duelu se Slavií (5 836), více než pět tisícovek diváků sledovalo také zápasy mistrovské Plzně s olomouckou Sigmou (5 316) a Slovácka se Spartou (5 124).

Foto: slavia.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru