Sezona Karolíny Plíškové v číslech: Jak se letos bývalé světové jedničce dařilo?

23. Na tolika turnajích se šestadvacetiletá hráčka v letošním roce představila. O první body do světového žebříčku si zahrála na přelomu roku v australském Brisbane, kde ji vystavila stopku v semifinále až Ukrajinka Svitolina. Odměnou za celoroční snažení pak byla účast na prestižním Turnaji mistryň. Na prestižním vyvrcholení sezony se stala jednou z osmi účastnic potřetí v řadě.

Také čtěte: Pět titulů, 47 výher a 3 miliony dolarů. Sezona české lvice Petry Kvitové v číslech

8. Plíšková nechyběla ani na jednom z turnajů „velké čtyřky“ – grandslamech. Na nejlepší výsledek dosáhla na lednovém Australian Open a na závěrečném grandslamu roku US Open, kde shodně došla do čtvrtfinále mezi osmičku nejlepších. Na antukovém Roland Garros skončila ve 3. kole, s Wimbledonem se rozloučila o kolo dál.

2. Na dvou podnicích spadajících do okruhu WTA dokázala bývalá světové jednička dojít až na úplný vrchol. První titul v letošní sezoně dokázala vybojovat v dubnu na antuce v německém Stuttgartu, kde povedené výkony podtrhla finálovým skalpem Američanky Coco Vandeweghe. V září se jí klanělo celé Tokio, včetně finálové soupeřky – vítězky US Open a domácí hvězdy Naomi Ósaka.

49/23. Taková je letošní zápasová bilance Karolíny Plíškové. Chybělo málo a česká tenistka dosáhla na metu padesáti vyhraných zápasů, i tak ji ale v tomto směru patří první místo. Žádná jiná z hráček na okruhu WTA si nepřipsala více skalpů.

3 539 050. Suma, kterou si rodačka z Loun vydělala na prize money. V přepočtu jde o bezmála 81 milionů korun. Vůbec největší částka přistála na jejím účtu po vystoupení na závěrečném Turnaji mistryň v Singapuru, za postup ze skupiny do semifinále jí příslušelo 497 tisíc dolarů. O něco méně si přišla díky čtvrtfinálové účasti na grandslamovém US Open.

8. Poslední vydání žebříčku WTA hovořilo jasně – Karolína Plíšková zakončí tento rok jako světová osmička, v pořadí je hned za krajankou Petrou Kvitovou. Co se týče zisků bodů, někdejší vládkyně světového tenistu se zastavila na čísle 4 465.

Na stanici O2 TV Sport jsme vám během sezony nabízeli týden co týden boje o tituly na prestižních podnicích na okruhu WTA, včetně velkého finále v podobě Turnaje mistryň v Singapuru. Nyní si můžete vyvrcholení vybraných turnajů připomínat v pravidelných záznamech. Sledujte náš program a nic důležitého vám neunikne.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru