Sedm vyvolených. Přehled kanonýrů, kteří v Lize mistrů pokořili metu 50 gólů

Ten do elitní společnosti vstoupil po povedeném střeleckém představení v duelu 5. kola základních skupin proti Benfice. Kapitán polské reprezentace se na výhře Bayernu 5:1 podílel hned dvěma trefami. Tou první zaokrouhlil počet nasázených gólů v Lize mistrů na rovných 50, druhou se pak v odpoutal od Thierry Henryho a v pořadí nejlepších střelců v historii soutěže se posunul na šestou příčku.

Jen pro srovnání – současný kouč Monaka a dlouholetá opora londýnského Arsenalu potřebovala na padesátku přesných zásahů 112 utkání, zatímco nejnovějšímu členovi stačilo pouhých 77 zápasů. Ostatně rychleji než populární ‚Lewy‘ to stihli už jen Ruud van Nistelrooij s Lionelem Messi, kteří 50. branku oslavili v 62., respektive 66. odehraném duelu v prestižní soutěži.

Nedostižní Messi s CR7

Právě někdejšího nizozemského superstřelce Van Nistelrooije má nyní Lewandowski na mušce, lehký náskok má pak před šutérem Bayernu v pořadí čtvrtý Karim Benzema z Realu Madrid s 59 trefami. Dostat se na třetí místo už ale představuje poněkud náročnější úkol a o prvních dvou pozicích ani nemluvě.

Nade všemi ční argentinský kanonýr ve službách Barelony Lionel Messi se 105 brankami a Cristiano Ronaldo. Portugalská superstar z Juventusu má aktuálně na kontě 121 gólů a stejně jako Messi ještě rozhodně není na sklonku kariéry. Je otázkou, zda se vůbec někdy někomu podaří tyto fotbalové ikony v počtu nasázených gólů v Lize mistrů dohnat.

  • Nejlepší střelci v historii Ligy mistrů (stav k 30.11.):
121 gólů – Cristiano Ronaldo (Manchester United, Real Madrid, Juventus)
105 – Lionel Messi (Barcelona)
71 – Raúl González (Real Madrid, Schalke)
59 – Karim Benzema (Lyon, Real Madrid)
56 – Ruud van Nistelrooij (PSV Eindhoven, Manchester United, Real Madrid)
51 – Robert Lewandowski (Borussia Dortmund, Bayern Mnichov)
50 – Thierry Henry (Monako, Arsenal, Barcelona)

Tip: Podívejte se, jak si pořídit O2 TV se stanicemi O2 TV Sport a O2 TV Fotbal, s nimiž vám neunikne žádný zápas Ligy mistrů a FORTUNA:LIGY!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru