Opavu čeká doma třetí atraktivní soupeř v řadě, Slavia chce zapomenout na Bordeaux

Proč zápas sledovat…

Slavia si první pozici zcela jistě udrží i po sedmnáctém kole FORTUNA:LIGY, neboť má v čele čtyřbodový náskok. V Opavě ale samozřejmě chce bodovat naplno a odčinit pohárový nezdar v Bordeaux. Slavia ve Francii nepředvedla dobrý výkon a po zásluze prohrála 2:0.

Na českých trávnících je ale Slavia téměř k neporažení. V lize si poměrem 3:1 poradila se Zlínem a Karvinou, stejným výsledkem v poháru zdolala Chrudim.

Stěžovat si nemůže ani Opava, která má za sebou moravskoslezský trojboj, který přinesl všechny výsledky. Po remíze v Olomouci Opava doma zdolala Baník a následně prohrála ve Zlíně. Naposledy se Opava objevila v pohárovém osmifinálovém utkání proti Spartě.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY i prestižní Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Za 120 minut hry neinkasovala, mezi osmičku nejlepších se ale nedostala, jelikož po penaltovém rozstřelu vypadla. Nyní tak na Opavu doma čeká třetí divácky atraktivní soupeř. Po Baníku a Spartě přijíždí lídr a domácí fotbalisté ví, že jakýkoliv bod bude překvapením.

V prvním vzájemném utkání Slavia zvítězila 3:1, dvěma góly tehdy zazářil Josef Hušbauer. Poslední vzájemný duel na Stadionu v Městských sadech se odehrál před třinácti lety, v dubnu roku 2005 zvítězila Slavia 1:2. Vítěznou branku tehdy sedm minut před koncem obstaral Martin Zbončák.

hušbauer facebook

Řekli před zápasem…

Vilém Fendrich, brankář Opavy: „Na Slavii jsem chytal a první poločas byl docela kolotoč. Podle mě hraje Slavia momentálně nejlepší fotbal v lize, ale uděláme maximum, abychom uspěli.“

Jindřich Trpišovský, trenér Slavie: „Čekám bouřlivou kulisu, Opava se vrátila do domácího prostředí. Od té doby doma pravidelně sbírá body. Všechna utkání zvládla bodově. Herně to bude asi podobné jako v Karviné, terény jsou teď těžké, soupeř bude hrát z bloku na rychlé protiútoky. Koukali jsme na jejich pohárový zápas, ve kterém za 120 minut nedostali gól. Hráli vzadu dobře do defenzívy a chodili do rychlých brejků, takže to bude klasické dobývání vápna soupeře.“

Nepřehlédněte: Jaká další lákadla nabídne 17. kola FORTUNA:LIGY?

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Joel Ngandu Kayamba, útočník Opavy

Šestadvacetiletý útočník sice na začátku září přestoupil z Opavy do Plzně, podzimní část sezóny ale ještě dohrává na hostování právě v Opavě. Proti největšímu soupeři Plzně tak bude mít Kayamba o motivaci postaráno. Doma má tento hráč v posledních zápasech solidní formu, ve dvou duelech vstřelil dvě branky. Nejprve přispěl k demolici Příbrami, poté se trefil i v derby proti Baníku. Prosadí se i proti lídrovi?

Pondělní dohrávku kola mezi Opavou a dosud vedoucí pražskou Slavií sledujte na O2 TV Sport. Přímý přenos startuje už v 17:50.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru