Po dvou remízách je čas znovu vítězit. Čeká viktoriány se Sigmou další defenzivní bitva?

Proč zápas sledovat…

Viktorka v týdnu překvapila Moskvu a otočila zápas Ligy mistrů ve svůj prospěch. Po pěti duelech v základní skupině tak má velkou šanci, že si zahraje jarní část Evropské ligy.

Nyní se ale musí přeorientovat zpět na FORTUNA:LIGU, kde v posledních týdnech mírně pokulhává. Po senzační remíze doma s Příbramí totiž svěřenci kouče Pavla Vrby nedokázali porazit ani Liberec, navíc přišli o obránce Lukáše Hejdu, který si kvůli červené kartě z minulého kola na podzim již nezahraje.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY i prestižní Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Proti Olomouci jsou ale domácí jasným favoritem. Sigma sice domácí výhrou nad Spartou nastartovala dobrou bodovou sérii, kterou ale v minulém kole rázně ukončila Mladá Boleslav. Ta díky hattricku Nikolaje Komličenka zvítězila na Hané vysoko 0:4 a vrátila Sigmu zpět nohama na zem.

V lize navíc Sigma vyšla proti Plzni už pětkrát v řadě střelecky naprázdno. Jedním dechem ale musíme dodat, že jednoznačné zápasy to nejsou. V posledních dvou letech se zrodila jedna bezbranková remíza, jedna výhra 2:0 a třikrát poté Viktorka uspěla poměrem 1:0. Poslední zápas navíc rozhodl obránce Roman Procházka až dvě minuty před koncem. Sigma ale měla v utkání několik příležitostí a prohrát si zcela jistě nezasloužila.

Řekli před zápasem…

Martin Sladký, obránce Sigmy Olomouc: „Mají kvalitu, to bezpochyby. Jsou tam kvalitní hráči, kvalitní trenér, ten tým je pořád pohromadě, není tam moc změn. Drží pospolu, kvalitu mají, a i když se jim třeba nedaří, tak vždycky to nějak zvládnou. V tom se ukazuje síla velkých mužstev. Na druhou stranu v Lize mistrů jsou schopni odehrát zápasy, které v naší lize nepředvedou, jsou schopni vystupňovat výkon. To jsme si třeba také my dokázali v evropském poháru. Nevím, čím to je, ale je to tak. Plzeň v domácí soutěži ale určitě dokáže zvládat i zápasy, ve kterých se ji nedaří ideálně.“

Nepřehlédněte: Jaká další lákadla nabídne 17. kola FORTUNA:LIGY?

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Jakub Řezníček, útočník Viktorie Plzeň

Po zranění Michaela Krmenčíka kouč Pavel Vrba střídá v útoku Tomáše Chorého a Jakuba Řezníčka. V Moskvě dostal příležitost prvně jmenovaný a do duelu proti Olomouci by tak měl zasáhnout zkušený třicetiletý forvard. Ten stejně jako Chorý působil v Olomouci, ovšem jen krátce loni na jaře. Ve dvanácti zápasech si připsal šest branek a současné hráče Sigmy dobře zná. Letos Řezníček skóroval pouze do sítě Mladé Boleslavi a tak nyní doufá, že v neděli bude slavit proti druhému týmu ve FORTUNA:LIZE.

Nedělní střetnutí mezi plzeňskou Viktorií a olomouckou Sigmou slibuje zajímavou podívanou, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít. Přímý přenos na O2 TV Sport startuje v 16:30.

Foto: fcviktoria.cz, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru