Lákadla 17. kola FORTUNA:LIGY: Naváže Plzeň na výhru v Lize mistrů? Opava vyhlíží Slavii

První z magnetů kola je na programu v sobotu. Slovácko přivítá pražskou Spartu, kterou jen tři dny po úspěšném pohárovém duelu v Opavě čeká další venkovní utkání na druhém konci republiky. Bez ohledu na délku a náročnost cesty míří sparťané do Uherského Hradiště s jasným cílem – odvézt si všechny body. Po domácí remíze s Jabloncem se jejich ztráta na vedoucí Slavii prohloubila už na devět bodů.

Slovácko bude sice outsiderem, ale v posledních zápasech ukázalo, že by se mohlo blýskat na lepší zítřky a dostalo se mimo příčky znamenající boj o udržení v nejvyšší soutěži. A pozor – Sparta nedokázala v Uherském Hradišti vyhrát více než čtyři roky.

Chytí se Plzeň na Sigmě?

Hned tři zápasy jsou na programu v neděli. Fanoušky bude pochopitelně nejvíc zajímat, v jakém světle se po vydařeném představení v Lize mistrů představí na domácí scéně plzeňská Viktoria. Parta kouče Pavla Vrby před důležitou výhrou nad CSKA Moskva v boji o třetí příčku ve skupině zaručující start v jarní fázi Evropské ligy dvakrát za sebou ve FORTUNA:LIZE jen remizovala.

Současná olomoucká Sigma představuje takřka ideálního soupeře, na němž se mohou mistři ze západu Čech vrátit na vítěznou vlnu. Štika loňského ligového ročníku se dál marně hledá, což bylo patrné i při domácím čtyřgólovém výprasku od Mladé Boleslavi.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY i Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Po Spartě přijede Slavia

V týdnu notně potrápili v osmifinále domácího poháru Spartu, nyní se v Opavě v krátkém sledu chystají na další velký fotbalový svátek. V pondělí v rámci 17. kola bude hostit druhého ze slavných pražských „S“ – Slavii. Narazí na sebe devátý s prvním týmem tabulky.

„Jsou to krásné zápasy jak pro nás, tak pro lidi,“ nechal se slyšet kouč Slezanů Ivan Kopecký. Sešívaní do Opavy vrací po opravdu dlouhé době, k ligovému utkání tady nastoupili naposledy v dubnu 2005. Tehdy si z Opavy odvezli těsnou výhru 2:1. Odveze si lídr FORTUNA:LIGY všechny body i tentokrát?

Všechny zápasy 17. kola FORTUNA:LIGY můžete sledovat živě jen v O2 TV. Duely Sparty, Plzně a Slavie vám na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídneme v té nejlepší vysílací kvalitě, chybět nebudou ani tradiční zápasová studia se zajímavými hosty či doprovodné statistiky.

Už jste viděli? Fotbalisté jako restauratéři: Na co lákal Vízek v TIKI-TAKA Švancaru do své Kozlovny?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru