Kometa se znovu představí doma. Po nezdaru s Olomoucí vyzve Rideru

Proč zápas sledovat…

Kometa aktuálně neprožívá ideální období. Z pěti zápasů zvládla jediný a propadla se až na sedmou pozici. Včera navíc v dohrávce 16. kola nestačila na Olomouc a v pátečním duelu proti Vítkovicím tak nutně potřebuje zabrat.

Ridera sice nezvládla tradiční derby proti Třinci, předtím ale dvakrát v řadě bodovala a nezdar proti Ocelářům napravila výhrou v Karlových Varech. Vítkovice tak jsou na třetí pozici jen o skóre za Libercem.

Tradičně se Ridera může spolehnout na gólmana Patrika Bartošáka, skvěle si vede i útočník Ondřej Roman, autor dvaceti kanadských bodů. Na druhé straně má vynikající formu Petr Holík, toho skvěle v útoku doplňuje duo Mueller – Zaťovič.

Jednoznačným favoritem tohoto utkání je domácí Kometa, která má s Vítkovicemi vynikající bilanci. Naposledy padla před rokem doma poměrem 1:3, od té doby ale zvládla sedm zápasů v řadě. Loni dvakrát venku nepovolila domácím ani gól, následně ve čtvrtfinále play-off zvítězila 0:4 na zápasy a vyhrát dokázala i v prvním letošním měření sil. Ještě šest minut před koncem Vítkovice doma vedly, nakonec ale braly jen bod.

Tip: Sledujte zápasy hokejové extraligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Petr Holík, útočník Komety Brno

Petr Holík bodoval v šesti zápasech v řadě, během kterých zapsal 11 bodů za čtyři branky a sedm asistencí. Holík je tak aktuálně nejbližším pronásledovatelem Marka Kvapila, který kanadské bodování stále vede o devět bodů. Šestadvacetiletý útočník každopádně v posledních týdnech předvádí vynikající výkony a Vítkovice se tak budou muset mít na pozoru.

Duel brněnské Komety a aktuálně třetích Vítkovic sledujte v přímém přenosu tento pátek 30. listopadu na O2 TV Sport, začínáme v 17:45 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru