Estadio Metropolitano – co (možná) nevíte o super aréně pro finále Ligy mistrů

Stadion se začal stavět už v roce 1990 kvůli vážnému zájmu Madridu uspořádat o sedm let později atletické mistrovství světa. Oválný stadion se pyšnil kapacitou pro 20 tisíc diváků. V Madridu ale zavládlo velké zklamání, když bylo pořadatelství nakonec uděleno Aténám. Stadion tak sloužil pro menší sportovní a také kulturní akce.

Tip: Sledujte všechny zápasy fotbalové Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack

Další významný milník přišel v roce 2004. Tehdy totiž odstartovala rozsáhlá rekonstrukce spojená s plánovanou kandidaturou města na olympijské hry 2016. Madrid ovšem neuspěl. V roce 2013 spadl stadion do vlastnictví Atlétika a klubové vedení na svém novém domovském stánku rozhodně nešetřilo. Z původní stavby zůstala zachována pouze konstrukce hlavní tribuny a celkové náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na astronomických 240 milionů eur, přes 6 miliard korun. Výsledek ale stojí za to!

Stadion pro 68 tisíc diváků je naprosto dokonalý ve všech směrech. A to se týká i trávníku, o jeho prvotřídní kvalitu se postarala renomovaná firma, která se zhostila položení trávníku třeba na barcelonském Camp Nou. O travnatý povrch se bude starat 48 moderních postřikovačů, samozřejmostí je špičkový systém pro vyhřívání. Zajímavostí je, že v noci svítí zevnější strana střechy červeně a s bílým exteriérem vytváří kombinaci klubových barev Atlétika.

[blog_gallery id=“31547″ style=“inline“]

Desetinásobní španělští mistři se do krásné fotbalové arény přestěhovali po dlouhých 51 letech strávených na legendárním a nezapomenutelném stadionu Vicenteho Calderóna. Svůj nový domov pokřtili vítězně, když loni 16. září porazili Málagu nejtěsnějším rozdílem. O jedinou trefu velkého večera pro celý klub a jeho fanoušky se postaral i před zraky španělského krále Filipa VI. Antoine Griezmann.

„Mám velkou radost, že jsem na tomto překrásném stadionu dal první gól. Je to nejlepší stadion, na jakém jsem kdy hrál,“ nechal se po otevíracím zápase slyšet francouzský šutér.

Jen o pár dní později spatřilo světlo světa zpráva, že výkonný výbor UEFA vybral zrekonstruovaný Estadio Metropolitano jako hostitele finále Ligy mistrů 2018/2019. Jedna z nejmodernějších fotbalových arén na světě dostala přednost před Olympijským stadionem v Baku.

Kompletní Ligu mistrů nabízí od letošní sezony exkluzivně pouze O2 TV na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Díky multidimenzi si sami vyberete, který ze souběžně hraných zápasů chcete sledovat. Přepínat můžete i mezi kamerami.

Foto: atleticodemadrid.com

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru