Co nabídla Liga mistrů? Šutér 'Lewy' v elitní společnosti, Ajax slaví po 13 letech postup

Jedenáct osmifinalistů

Hned jedenáct týmů si v předposledním kole základních skupin zajistilo postup do osmifinále. O koho konkrétně jde? Mezi šestnáctkou nejlepších nebude chybět Atlético , Dortmund, Porto, Schalke, Ajax, Bayern, Manchester City, Manchester United, Juventus, obhájce titulu Real Madrid ani AS Řím s Patrikem Schickem. Když k tomu přičteme ještě Barcelonu, která se stala prvním postupujícím, ve hře zůstávají už jen čtyři volná místa. Poslední zápasy určí oba postupující z vyrovnané skupiny C, po jednom týmu ještě projde dál ze skupin B a F.

Tip: Všechny zápasy Ligy mistrů sledujte pouze v O2 TV na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal

Ajax se konečně dočkal postupu

Ve výčtu již jistých osmifinalistů nechybí ani slavný nizozemský velkoklub Ajax Amsterdam. Skoro se tomu nechce věřit, ale vítěz Ligy mistrů z roku 1995 prošel ze skupiny do dalších bojů po dlouhých 13 letech. Mladý tým kouče Erika Ten Haga naposledy vyhrál 2:0 na půdě AEK Atény a v tabulce skupiny E má na druhém místě takový náskok, že hůře už skončit nemůže. Do vyřazovací fáze doprovodí Bayern Mnichov.

Padesátigólový Lewandowski

Gigant z Bavorska sice v německé bundeslize pokračuje v nepřesvědčivých výkonech, v Lize mistrů ovšem šlape a roli favorita potvrdil i v duelu s Benfikou. Pod suverénní výhru 5:1 se dvěma trefami podíleli Arjen Robben a Robert Lewandowski. Polský kanonýr jen tak nezapomene hlavně na první ze svých přesných zásahů, díky němu totiž pokořil metu 50 nastřílených branek v prestižní soutěži. Stal se teprve sedmým hráčem v historii Ligy mistrů, kterému se to povedlo. Stačilo mu na to 77 zápasů, rychleji to stihli jen Ruud van Nistelrooij (62 utkání) a Lionel Messi (66).

Už jste viděli? SESTŘIH: CSKA – Plzeň 1:2. Podívejte se, jak se rodila důležitá výhra českého mistra

Další trefa pro Messiho

Argentinská superstar Lionel Messi nepřestává udivovat. V letošní sezoně se znovu ukazuje v tom nejlepším světle, což platí také o Lize mistrů. Kvůli zranění musel vynechat dva zápasy Barcelony, i tak mu ale patří první místo v tabulce střelců. Ve třech duelech nasázel hned šest gólů a na čele se vyhřívá společně s dalším šestigólovým šutérem Robertem Lewandowskim, který má ovšem o dva zápasy víc. Messi se trefil i na půdě PSV Eindhoven, kde pomohl jistému osmifinalistovi z Katalánska k výhře 2:1.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru