SESTŘIH: CSKA – Plzeň 1:2. Podívejte se, jak se rodila důležitá výhra českého mistra

Pro Západočechy přitom nezačal důležitý zápas vůbec dobře a už v desáté minutě potrestal Vlašič penaltový zákrok Milana Petržely. Výhodu pokutového kopu dostali v závěru poločasu i Plzeňští, jenže Roman Procházka jen nechal vyniknou gólmana Akinfejeva.

Slovenský záložník v plzeňských barvách si napravil reputaci po změně stran. V 56. minutě zakončil povedenou kombinaci nechytatelnou střelou do horního růžku. Domácí za místy hustého sněžení měli několik možnosti, jak jít zpátky do vedení, naráželi ale na výtečného Aleše Hrušku v brance Plzně, jenž se blýskl parádními zákroky.

Trest pro CSKA přišel devět minut před koncem, kdy Patrik Hrošovský posadil míč na hlavu Lukáše Hejdy a stoper Viktorie rozhodl – 1:2. Český šampion se výhrou posunul na třetí místo skupiny G právě před moskevského soupeře, oba mají shodně po čtyřech bodech, ovšem ve prospěch Viktoriánů hraje před závěrečnými duely lepší vzájemná bilance.

PSG s Neymarem jde na Liverpool, Tottenham přivítá Inter. Liga mistrů bude bavit i ve středu!

Řekli po zápase…

Pavel Vrba, trenér Plzně: „Pro nás je samozřejmě výhra nad CSKA obrovský úspěch. Před utkáním v Moskvě bylo třetí místo hodně daleko, teď je naopak hodně blízko. CSKA jsme vrátili to, co o udělali v Plzni, kdy nám také v závěru sebrali vítězství. Tentokrát jsme to udělali naopak. Kam ten zápas řadím, na to si počkejme za 14 dní.“

Roman Procházka, neúspěšný penaltový exekutor a autor vyrovnávací branky Viktorie: „Hned po zápase, jak odpískal rozhodčí konec, jsem nevěděl, jestli mám plakat nebo se radovat. Hlavně po té penaltě jsem se cítil katastrofálně, ale kluci mě přes poločas podrželi. Vím, že se to stává, ale člověk si to stejně uvědomuje, že to byla chyba a měl jsem dát gól. Bylo to celkově hodně emotivní.“

Lukáš Hejda, střelec vítězného plzeňského gólu: „Ani nevím, jak to padlo. Přetlačoval jsem se s obráncem, byl jsem silnější a nějak mě to trefilo. Nacvičovali jsme to takhle, věděli jsme, že CSKA nechává volnou zadní tyč, tak jsme to tam chtěli hrát. Pokud se postoupí, tak to bude životní gól.“

  • 5. kolo základních skupiny Ligy mistrů – skupina G:

CSKA Moskva – Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
Branky: 10. Vlašič z pen. – 56. Procházka, 81. Hejda. Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (všichni Niz.). ŽK: Obljakov, Čalov – Hubník, Hrošovský, Kopic.

CSKA: Akinfejev – Nababkin, Becao, Černov – Fernandes, Vlašič, Bistrovič, Ščennikov (46. Jefremov) – Sigurdsson, Čalov (80. Žamaletdinov), Obljakov (72. Kučajev). Trenér: Gončarenko.
Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský (46. Kopic) – Procházka, Hrošovský – Petržela (70. Havel), Čermák, Kovařík – Chorý (81. Řezníček). Trenér: Vrba.

Boje ve skupině zakončí plzeňští Viktoriáni ve středu 12. prosince doma ve Štruncových sadech, kde přivítají jistého osmifinalistu AS Řím s Patrikem Schickem. Ani o tento duel pochopitelně na O2 TV Sport nepřijdete.

Tip: Sledujte všechny zápasy prestižní Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: fcviktoria.cz/Martin Skála

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru