Úterní program Ligy mistrů: V Plzni cítí, že se s CSKA dá hrát a v Moskvě větří šanci, Bayern bude hrát i za trenéra

Západočeskému výběru kouče Pavla Vrby už v pátém kole o postup nejde, nicméně šance na jarní boje v Evropské lize stále existují. Plzeň je aktuálně v tabulce skupiny G poslední, nicméně pokud by se jí podařilo vyloupit půdu CSKA Moskva, ruský klub, který během čtyř hracích dnů nasázel jen o gól více, by bodově vyrovnala. A na západě Čech si věří. „Víme, že nás čeká těžký zápas, tak to je v Lize mistrů pokaždé. Domácí zápas s CSKA nám ale ukázal, že máme šanci. Dali jsme jim dva góly, takže se s nimi dá hrát. Důležitý ale bude náš výkon,“ pronesl před odletem do ruské metropole slovenský univerzál Roman Procházka. Vyhrát ve VEB Areně však nebude snadné. Tím spíš, že v ní nedávno padl lídr ruské Premier League Zenit Petrohrad.

Ve stejné skupině se bude ve věčném městě na tamním Olympijském stadionu bojovat o první místo. To zatím patří Realu, ale jen o skóre a domácí Vlci, jimž patří v Serii A až průběžná sedmá pozice, budou mimořádně motivovaní. Když totiž přijeli na San Bernabéu oni, odjeli s trojkou a Bílému baletu tak budou chtít porážku nepochybně vrátit. Svěřenci trenéra Di Francesca na čele s Edinem Džekem či Patrikem Schickem navíc cítí šanci – Los Blancos totiž o víkendu nezvládli vystoupení na hřišti Eibaru a devátý celek LaLigy jim před vlastním publikem uštědřil bolestivou lekci. Pro nového trenéra Solariho, jenž přitom nikoho nešetřil a na place figurovali Bale, Benzema, Modrič i Kroos. Jednalo se o první porážku jeho madridské mise.

Bayern je na čele skupiny E zcela zaslouženě, neboť ze všech účastníků vyhrál nejvíce zápasů, vstřelil nejvíce branek a nejméně jich inkasoval. Postup do jarního osmifinále Champions League mu neunikne, nicméně pohodu v Allianz Areně rozhodně nenajdete. Bavorský gigant totiž čeká v bundeslize na výhru již tři zápasy a nepříliš lichotivé je i páté místo s devítibodovou ztrátou na vedoucí Borussii Dortmund. Po domácím nezdaru s Düsseldorfem se dokonce velmi nahlas mluví o odvolání trenéra Nika Kovače. Ten má zatím důvěru, ale pakliže v úterý večer v Allianz Areně nepoloží na lopatky ani lisabonské Orly, mohl by z kola ven ještě v listopadu.

 

Ve skupině F přijede nejofenzivnější tým Ligy mistrů z manchesterského Etihad Stadium na domácí kolbiště Lyonu, který má k postupu do osmifinále blíž než Hoffenheim i Šachtar. Druhý tým Ligue 1 si před pár dny poradil se Saint-Étienne, nicméně rozjetá smečka Josepa Guardioly bude jiný oříšek. Tím spíš, že Sterling, Sané, Agüero a spol. momentálně táhnou šňůru osmi triumfů v řadě, v rámci níž nastříleli svým protivníkům rovných 30 branek! Ačkoliv může lídr soudobé Premier League šetřit v zemi galského kohouta některé opory, snadnou kořistí rozhodně nebude.

Pokud jde o skupinu H, turínští Bianconeri z Juventus Stadium budou mít jasný úkol, kterým bude definitivní potvrzení postupu. Tým, který v minulém kole zaváhal s Manchesterem United, potřebuje porazit Netopýry z valencijské Mestally a nic nenasvědčuje tomu, že by se to nemělo povést. Papírově totiž bude proti momentálně desátému týmu LaLigy velkým favoritem. V italské lize stále neporažená Stará dáma o víkendu proti Spalu potvrdila roli favorita. Ačkoliv jasně zvítězila i Valencia a nepotřebovala k tomu ani Michy Batshuayie, jehož nechal kouč Marcelino na lavičce po celých devadesát minut, Rayo Vallecano přeci jen není Juventus. Úterní zápas odřídí skotská trojice Collum, McGeachie a Stewart.

  • Úterní program Ligy mistrů:
18.55 AEK Atény – Ajax Amsterdam
CSKA Moskva – Viktoria Plzeň
21.00 Bayern Mnichov – Benfica Lisabon
Hoffenheim – Šachtar Doněck
AS Řím – Real Madrid
Olympique Lyon – Manchester City
Manchester United – Young Boys Bern
Juventus – Valencia

Všechny zápasy můžete sledovat v exkluzivních přímých přenosech pouze v O2 TV. Úterní zápasy nabídne O2 TV Fotbal. Díky multidimenzi si sami vyberete, na které ze souběžně hraných utkání se chcete dívat.

Tip: Nejlevnější vstupenka na Ligu mistrů? Pořiďte si balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru