Týmové statistiky extraligy: V přesilovkách vládne Kvapil a spol., kdo pálí nejčastěji do prázdné?

Počet vstřelených a inkasovaných branek

Liberec vstřelil už pětasedmdesát branek a v tomto ohledu nemá konkurenci. To Pardubice byly úspěšné jen v sedmačtyřiceti případech a patří jim poslední příčka. V defenzivě je tomu přesně naopak, Dynamo inkasovalo 75 gólů a žádný jiný celek horší obranu nemá. Naopak nejlepší obranou se může pyšnit Plzeň, Škoda inkasovala jen 42 branek.

Přesilové hry

109 přesilových her hrál dosud v letošní sezóně Mountfield, využil ale jen patnáct těchto možností. Nejhůře je na tom Olomouc, která proměnila osm přesilovek. V procentech jsou ovšem na poslední pozici Pardubice. Ty sice využily o jednu přesilovou hru navíc, oproti Olomouci ale měly jedenáct přesilovek k dobru. Na opačném pólu je Liberec, který proměnil už pětadvacet výhod. Procentuálně jsou na tom ale o něco lépe Oceláři z Třince. Aktuální lídr Tipsport extraligy nasázel 22 branek a v průměru využije každou čtvrtou přesilovou hru.

Nepřehlédněte: Lídři statistik extraligy: Nejvytěžovanějším hráčem je Šmíd, střelcům dál vládne Bulíř

Oslabení

114 oslabení musel v sezóně odehrál Chomutov, inkasoval tak podle předpokladů nejvíce branek (29). Nejméně branek, konkrétně sedm, poté v oslabení dostala defenziva Plzně. Škoda má zároveň nejlepší procentuální úspěšnost ubránění oslabení, konkrétně 92,86 %.

Trestné minuty

Nejvíce vylučovaným týmem je Sparta, která si připsala již 339 trestných minut. Naopak nejdisciplinovanějším týmem je Zlín (203 TM). Nejvíce desetiminutových osobních trestů zatím zapsali hráči Karlových Varů, celkem sedm.

Góly do prázdné branky

Mladá Boleslav, Olomouc a Vítkovice, tyto tři celky se do prázdné brány trefily už čtyřikrát. Lídr z Třince ale v tomto ohledu vede, prosadil se již pětkrát. Naopak Piráti z Chomutova dosud gól do prázdné svatyně nevstřelili.

Hity a zblokované střely

Nejvíce hitů si s naprostým přehledem dosud připsaly Vítkovice, výrazně k tomu pomáhá lídr Radegast Indexu Jan Výtisk. Celkově mají Vítkovice na svém kontě 280 hitů. Na opačném pólu v této statistice jsou Karlovy Vary, které mají jen 148 hitů. Zblokovaným střelám vévodí Pardubice (287), poslední místo patří Mladé Boleslavi (182).

Návštěvnost

Nejvíce diváků podle předpokladů chodí na Spartu, v průměru 7012 diváků. Přidejme ale, že doma činí návštěvnost 8179 diváků. Na poslední pozici je Mladá Boleslav (3045 doma, 4185 celkově). Na venkovní zápasy má největší návštěvnost Kometa Brno (6277 přihlížejících).

Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru