Paska: Některým agentům říkám obchodníci se zeleninou. Má nového Rosického?

V úvodu se vyjádřil k situaci kolem největší hvězdy ve své stáji. Patrik Schick se stal loni v létě nejdražší posilou římského AS v historii, nicméně ve velké konkurenci se mu zatím nepodařilo vybojovat si stálé místo v sestavě. Nehraje pravidelně a do zápasů naskakuje spíše z lavičky náhradníků.

„Zatím jsme to s Patrikem jen konzultovali, sbírám informace a po reprezentační pauze budu mluvit s vedením. Patrik hrál ve 20 letech za Bohemku, za rok přestoupil do Sampdorie a za další rok odešel do top klubu v Itálii. Jeho kariérní a ekonomický postup předběhl ten sportovní. Vedení neuvažuje, že by ho někam poslali, počítají s ním,“ prozradil zásadní fakt Paska.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY a prestižní Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Ústřední postavou jeho nejbližšího velkého transferu se podle všeho stane Tomáš Souček. Defenzivní štít se vypracoval mezi opory nejen ve Slavii, ale i v reprezentaci. Loni o jeho služby projevila enormní zájem Fiorentina a Atalanta, z přestupu ale na přání Slavie ještě sešlo.

„Nyní máme předběžnou dohodu, že v lednu by mělo k přestupu dojít. Bude ale záležet i na situaci Slavie, budeme muset udělat velké rozhodnutí. Mohu definitivně potvrdit, že má dvě závazné nabídky na leden a co se týče ceny, v létě jsme mluvili o sumě kolem 5 milionů eur,“ poodhalil zákulisí očekávaného transferu.

Rosický měl nakročeno do Realu

Jelikož se ve fotbalovém prostředí pohybuje desítky let, má rozhodně na co vzpomínat. V České uličce k tomu dostal prostor. Jeho vůbec nejznámějším klientem byl bezpochyby Tomáš Rosický. V jeho případě se podílel na přestupu ze Sparty do Dortmundu a následně do londýnského Arsenalu.

„Měli jsme nakročeno do Realu Madrid, přišlo ale zranění, které Tomáše asi na 18 měsíců vyřadilo ze hry. To nás zabrzdilo v dalším skoku. Už po třech letech v Dortmundu jsem o něm mluvil s Wengerem, tehdy to ale ještě nevyšlo. Pak mi sám zavolal a dal mi souhlas, abychom přestup uskutečnili a už z toho nešlo couvnout. Arsenal byl vysněným klubem,“ vrátil se v čase Paska.

Stál také u zrodu velkého kroku v kariéře další legendy Patrika Bergera, kterého prodával jako ohromného talenta ze Slavie do Dortmundu. „Zase to bylo o osobních kontaktech. Tehdy mi volal asistent Hitzfeld s tím, že shání dynamického hráče, co má výbornou levou nohu. Přijel se podívat na zápas a za 20 minut měl jasno, že ho chce. Během první sezony pomohl Borussii k titulu,“ vyprávěl v České uličce.

Tomáš Rosický. Foto: reprovideo

Už jste viděli? Cizinci v lize? Základem je naučit se česky, vzkázal jim v TIKI-TAKA Petr Švancara

Úspěšný agent musí mít na prvním místě hráče

Jestli v některém ze svých klientů vidí zkušený hráčský agent opravdu velký potenciál, pak je to šestnáctiletý Adam Hložek ze Sparty. „Už má ligový start, nastoupil i v poháru, kde dal i gól. Trénuje střídavě s A-týmem a starším dorostem, za který pravidelně hraje. Tohle bude přesně tem projekt, kdy půjde společně hráč, manažer i klub za společným cílem – vychovat něco nadstandardního,“ podotkl Paska.

Ten se nemohl vyhnout ani otázkám týkající se jeho profese hráčského agenta, o které se často mezi fanoušky i v kuloárech mluví. A ne vždy pozitivně.

„Určitě existují manažeři, kteří myslí hlavně na sebe, ale ti nemají dlouhé trvání. Když chce být agent úspěšný, vždy musí mít na prvním místě hráče a jeho kariéru formovat ve spolupráci s klubem. Když jde klub doleva a agent doprava, jsou z toho konflikty,“ má jasno. „Dnes je práce hráčského agenta jednodušší, všechno se dělá z kanceláře, posílají se emaily. Některým říkám obchodníci se zeleninou. Není nad osobní kontakt,“ dodal v České uličce Pavel Paska.

Nestihli jste premiéru posledního dílu České uličky s hostem Pavlem Paskou? Nevadí. Stanice O2 TV Sport odvysílá v následujících dnech několik repríz, stačí pozorně sledovat náš TV program.

Foto: O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru