Na Letnou míří rozjetý Jablonec! Sparťané věří, že jim přinesou štěstí retro dresy

Proč zápas sledovat…

Součástí významného klubového výročí jsou i speciální černé retro dresy s velkým „S“ na prsou. Připomínají vůbec první dres Sparty v historii a svěřenci kouče Zdeňka Ščasného v nich v neděli vyběhnou na hřiště. „Na dresy se těším a jsem rád, že si můžeme jeden nechat. Doufám, že bude vítězný,“ přeje si záložník Martin Frýdek.

Sparťané před reprezentační přestávkou ukončili v Karviné sérii venkovních nezdarů, když otočili nepříznivý vývoj a vyhráli 3:1. Těšit je může i fakt, že doma se jim proti Jablonci daří. Severočeši posledních pět duelů na Letné prohráli, naposledy si odtud odvezli body v březnu 2013 po remíze 2:2.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY s balíčkem O2 TV Sport Pack

To ale neznamená, že by se nemuseli mít na pozoru. Jablonec je totiž v laufu a na domácí scéně válí i přesná náročný program způsobený účinkováním ve skupině Evropské ligy. Tým pod vedením zkušeného lodivoda Petra Rady vyhrál šest z posledních sedmi zápasů, navíc s naprosto brilantním skóre 22:4. V tabulce pak dělí čtvrté Severočechy od třetí Sparty jediný bod.

Řekli před zápasem…

Martin Frýdek, záložník Sparty: „Nečeká nás nic jednoduchého. Bude to těžký zápas a musíme navázat na výkony, které jsme předváděli doma.“

Petr Rada, kouč Jablonce: „Utkání bude mít svůj náboj. Sparta je doma hodně silná, dlouho neprohrála, jen remizovala. Jedeme na Letnou jako ke každému zápasu a chceme bodovat, každý bod se počítá. Čeká nás těžké utkání, důležité bude, abychom podali kvalitní výkon.“

Také čtěte: Paska: Některým agentům říkám obchodníci se zeleninou. Má nového Rosického?

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Michal Trávník, záložník Jablonce

S osmi trefami je čtvrtým nejlepším střelcem soutěže, se sedmi gólovými přihrávkám dokonce kraluje asistentům ve FORTUNA:LIZE. Čtyřiadvacetiletý špílmachr patří mezi hnací motory rozjetého Jablonce, hraje v životní formě, která ho dostala až do reprezentace. Prakticky po každém ligovém kole je ve středu pozornosti, trenér Rada bude na jeho schopnosti spoléhat i na Letné proti Spartě. Nechá svoji hvězdu zazářit i v jednom z nejtěžších zkoušek v sezoně?

Výroční zápas pražské Sparty s Jabloncem na počest 125. klubových narozenin sledujte v neděli v přímém přesnou na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal.

Foto: sparta.cz, fkjablonec.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru