Sestřelí Zaťovič Karlovy Vary i podruhé? Kometa si jede na západ Čech pro tři body

Proč zápas sledovat…

Brněnská Kometa v posledních dvou zápasech Tipsport extraligy neuspěla, inkasovala navíc deset branek. Z hlediska defenzivy se Kometě nepovedla ani odveta osmifinále Ligy mistrů. Po remíze 5:5 ve finské Tappaře ale v poklidu postoupila mezi osm nejlepších. V pátek bude mít Kometa pauzu, ovšem již v sobotu nastoupí na ledě Karlových Varů.

Na západě Čech hrála naposledy před dvěma lety a prohrála 4:2. V posledním vzájemném utkání ovšem zvítězit dokázala, Brnu to zařídil především první útok. Martin Zaťovič nasázel hattrick, Peter Mueller přidal dvě branky a dvě asistence a dosud nejlepší hráč Komety Petr Holík zapsal tři přihrávky.

Tip: Sledujte zápasy hokejové extraligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Karlovy Vary se mohou spoléhat na útočníka Jakuba Fleka, autora jedenácti kanadských bodů. Ještě o bod lépe na tom je obránce Petr Šenkeřík, který vystřídal ve své kariéře už dvanáct klubů a deset utkání stihl i za Kometu. Vary se po šesti výhrách v řadě vrátily k systému výhra-porážka. Po debaklu od Vervy přišla domácí výhra s Mountfieldem následována porážkou v Liberci. Podle tohoto systému by tak Karlovy Vary v sobotu měly uspět, favoritem je každopádně úřadující mistr.

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Martin Zaťovič, útočník Komety Brno

Zkušený třiatřicetiletý útočník v prvním vzájemném utkání proti Karlovým Varům zapsal hattrick a jistě by se nezlobil, pokud by něco podobného zopakoval i v sobotním střetnutí. Celkově se Zaťovič v lize dosud trefil desetkrát a Kometa lepšího střelce nemá. Rodák z Přerova se trefil i v týdnu v rámci odvety osmifinále Ligy mistrů, v Tappaře přidal ještě jednu asistenci.

Souboj Karlových Varů a úřadujícího mistra sledujte v přímém přenosu tuto sobotu 24. listopadu na O2 TV Sport, začínáme v 15:45 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru