Hrnčárova těžká premiéra. Nový kouč povede Karvinou proti lídrovi FORTUNA:LIGY

Proč zápas sledovat…

Karviná sice v poháru prošla do čtvrtfinále přes Jablonec, jinak se ale v posledních týdnech trápila. Doma ztratila dvoubrankový náskok proti Olomouci, poté podlehla Zlínu a doma následně nestačila na Spartu. Vedení tak došla trpělivost a s týmem se musel rozloučit kouč Roman Nádvorník.

Jeho místo převzal slovenský trenér Norbert Hrnčár, který ale hned na úvod nebude mít vůbec jednoduchého protivníka. Doma se Karviná postaví lídrovi celé FORTUNA:LIGY.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Slavia po remíze v derby remizovala i s Kodaní, následně si v lize poměrem 3:1 poradila se Zlínem a stejným výsledkem v poháru porazila Chrudim. Vynikající formu má Miroslav Stoch, který v utkání se Zlínem vstřelil dvě branky a dostal se už na devět přesných zásahů.

Do hry se vrátil útočník Milan Škoda a počítat může Jindřich Trpišovský i s Murisem Mešanovičem. Favorit utkání je tak zcela jasný. Karviná naposledy Slavii dokázala porazit v roce 2009, to se ale jednalo pouze o pohár, ze kterého po odvetě Karviná stejně vypadla.

Od té doby vyhrála Slavia všech sedm střetnutí včetně toho z letošní sezóny. V Edenu bylo hotovo už po první půli, ve které se dvakrát trefil Milan Škoda. Skórovali i Josef Hušbauer a Alexandru Baluta a tak z toho nakonec byla jednoznačná výhra 4:0.

Řekli před zápasem…

Norbert Hrnčár: „Slavia vede tabulku a patří ke špičkovým týmům české ligy, takže už jen tento fakt svědčí o tom, jaký silný protivník nás čeká. Jednoduché to tedy nebude, ale uděláme maximum pro to, abychom byli úspěšní. Nejdeme do utkání se strachem, já věřím, že mužstvo podá maximálně zodpovědný výkon.“

Už jste viděli? Cizinci v lize? Základem je naučit se česky, vzkázal jim v TIKI-TAKA Petr Švancara

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Miroslav Stoch, záložník Slavie

V posledních šesti ligových zápasech se Miroslav Stoch trefil hned sedmkrát a pouze jednou (v rámci pražského derby „S“) vyšel střelecky naprázdno. Poslední duel se ale Stochovi příliš nepovedl, na mysli máme reprezentační duel v Edenu proti České republice. V Karviné by si tak zkušený středopolař chtěl spravit chuť. Připomeňme, že v posledním vzájemném utkání se netrefil, předtím ale skóroval hned dvakrát.

Setkání Karviné a aktuálního lídra FORTUNA:LIGY sledujte v sobotu na O2 TV Fotbal. Tradiční zápasové studio začíná v 13:30 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru