Vychytá gólman Nguyen i plzeňské střelce? Slovan si na účastníka Ligy mistrů věří

Proč zápas sledovat…

Liberečtí před reprezentační přestávkou dvakrát vyhráli, když doma udolali Mladou Boleslav 1:0 a stejným výsledkem uspěli i na půdě Slovácka. Díky přísunu šesti bodů se výrazně přiblížili šesté příčce, která pro nadstavbovou část zaručuje start v elitní skupině o titul. Do souboje s Viktoriány půjde Slovan s jasným cílem – vrátit soupeři porážku z úvodu sezony.

„Já i mužstvo budeme stoprocentně připraveni na to, obrat soupeře o body. Tým si už sedl a všechno do sebe dobře zapadlo, hráči pochopili, co po nich chceme a začali si i víc věřit,“ poodhalil recept na zlepšené výkony liberecký kouč Zsolt Hornyák.

Viktoriáni se naopak na reprezentační přestávku nenaladil zrovna ideálně. Příbram přijela do západočeské metropole v roli týmu s jednoznačně nejhorší formu ze všech týmů, parta trenéra Pavla Vrby ale zápas totálně nezvládla a brala po remíze 1:1 jen bod.

Vzpruha v podobě tří bodů z Liberce by se tak hodila. Jednak k udržení kontaktu s vedoucí Slavií i naladění se na úterní souboj v Lize mistrů s CSKA Moskva. „Liberec bude velice těžký soupeř. V posledních zápasech prokazoval svou kvalitu, dařilo se mu. Nebude to vůbec lehké utkání,“ má jasno záložník Aleš Čermák.

Tip: Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY a Ligy mistrů!

Řekli před zápasem…

Zsolt Hornyák, trenér Liberce: „Viktoria má celkově kvalitní a zkušené mužstvo. Určitě nejde jen o zraněného Krmenčíka. Není to pro nás ani výhoda, ani nevýhoda.“

Pavel Vrba, kouč Plzně: „Liberec chtěl vždycky hrát fotbal, což je pro českou ligu obecně dobře. Ale i pro nás, vyhovuje nám, když proti nám týmy chtějí hrát fotbal – občas to dopadne dobře, občas špatně, ale vyhovuje nám to.“

Také čtěte: Jaké další taháky nabídne 16. kolo FORTUNA:LIGY?

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Filip Nguyen, brankář Liberce

Jestli si někdo z libereckého kádru zaslouží za své výkony v posledních zápasech absolutorium, pak je to právě 26letý gólman. V Jablonci pomohl chycenou penaltou svému týmu k bezbrankové remíze, hned o kolo později uchránil Slovanu další zlikvidovanou střelou z penaltového puntíku hubenou výhru na Slovácku. V šesti odchytaných zápasech dostal jediný gól, na jeho formu budou spoluhráči spoléhat i v těžkém klání s Plzní.

Foto: fcslovanliberec.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru