Sparta potřebuje v extralize zabrat, do Zlína ale odjíždí bez devíti hráčů

Proč zápas sledovat…

Zlín v rámci 21. kola Tipsport extraligy přivítá pražskou Spartu, která na tom v posledních dnech není vůbec dobře. Z posledních pěti zápasů vyhrála jediný, třikrát v řadě nezvítězila a propadla se až na pátou pozici.

Kouč Uwe Krupp navíc musí řešit velké nepříjemnosti, kvůli nejrůznějším zdravotním potížím mu chybí hned devět hráčů. „Je to těžké. Jsme v období, kdy se nám nedaří, ale to potká v sezoně každého. Potýkáme se také trochu s nepřízní osudu. To vidí každý, kdo se na náš zápas podívá. Nyní máme devět hráčů mimo, je obtížné hrát s takovým množstvím zraněných. Když máte zraněné dva nebo tři, je možné je nahradit. Ale pokud máte tolik zraněných, jako máme nyní my, musíte hodně hráčů obsazovat do zcela odlišných rolí, než na jaké jsou zvyklí,“ uvedl Krupp pro oficiální stránky klubu.

To Zlín je na tom lépe. Před reprezentační pauzou prohrál dva zápasy a ani po ní nezvítězil, když poměrem 5:3 prohrál v Liberci. Následné dva zápasy ale Beranům povedly. Nejprve doma Zlín vynuloval Vítkovice, poté uspěl i na ledě Plzně.

Tip: Sledujte zápasy hokejové extraligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Gólman Jakub Sedláček inkasoval v těchto dvou zápasech jedinou branku, v obou duelech skórovali Jiří Ondráček a Edgars Kulda a první bod za Berany si připsal i Dominik Lakatoš. Zlín tak jde do utkání jako mírný favorit a pokusí se zopakovat průběh prvního vzájemného utkání z letošní sezóny. Berani v Praze překvapili a zvítězili vysoko 1:5.

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Jiří Ondráček, útočník Zlína

Třicetiletý útočník Jiří Ondráček strávil celou svou kariéru ve Zlíně. Letos ale zřejmě prožije svou nejlepší sezónu v kariéře. Ve dvaceti zápasech zapsal čtrnáct bodů za šest branek a osm asistencí, především se ale trefil v posledních dvou vítězných zápasech. Nejprve Ondráček třetím gólem definitivně zlomil odpor Vítkovic, Plzni poté vstřelil vítěznou branku. Dobré vzpomínky má Ondráček i na Spartu, v prvním vzájemném střetnutí se taktéž dokázal střelecky prosadit.

Duel zlínských Beranů a pražské Sparty sledujte v přímém přenosu tento pátek 23. listopadu na O2 TV Sport, začínáme v 17:15 hodin.

Tip: Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru