Král Sébastien. Připomeňte si, jak si Ogier dojel pro šestý titul mistra světa v řadě

Před třináctým podnikem letošní sezony zůstaly ve hře o titul tři jezdci, což se naposledy stalo před patnácti lety. Karty byly rozděleny následovně: po zastávce v Katalánsku se do čela průběžného pořadí vyšvihl Ogier s tříbodovým náskokem před sesazeného Belgičana Thierry Neuvilla, třetí Ott Tänak z Estonska ztrácel na první příčku 23 bodů. Ve hře bylo maximálně 30 bodů.

Čtyřiatřicetiletý Ogier si od úvodní etapy držel značný náskok před Neuvillem a zároveň se byl dostatečně blízko Tänakovi. Vše se definitivně zlomilo tři rychlostní zkoušky před koncem, kdy belgický jezdec po havárii předčasně skončil. Stejný osud následně potkal i Tänaka. Ogierovi tak bohatě stačilo i páté místo, závěrečnou soutěž sezony ovládl Fin Jari-Matti Latvala a pomohl Toyotě k triumfu v Poháru konstruktérů.

„Byla to neuvěřitelná sezona, ohromně vyrovnaná,“ nechal se slyšet Ogier. „Ještě nedávno jsme mysleli, že letos můžeme jen sotva vyhrát, ale nevzdali jsme se a dali do toho všechno,“ doplnil po zisku šestého titulu mistra světa v rallye za sebou.

  • Konečné pořadí MS v rallye:
1. Ogier (Fr./Ford Fiesta) – 219 bodů
2. Neuville (Belg./Hyundai i20) – 201 bodů
3. Tänak (Est./Toyota Yaris) – 181 bodů
4. Latvala (Fin./Toyota Yaris) – 128 bodů
5. Lappi (Fin./Toyota Yaris) – 126 bodů

Jak závěrečný a klíčový podnik letošní sezony probíhal, si můžete připomenout ve středu 21. listopadu od 16 hodin, případně v pátek 23. listopadu od 15:30 hodin. V obou případech pro vás bude připraven šedesátiminutový sestřih toho nejzajímavějšího, co Australské rallye nabídla.

Foto: Profimedia, WRC

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru