Basketbalová Liga mistrů: Potvrdí Nymburk proti Bambergu herní zlepšení?

„Vzhledem k tomu, že to je až poslední zápas ve skupině a my už víme, jak odehráli předešlé zápasy, tak přehnaným respektem netrpíme. Možná by tam byl za předpokladu, že by Bamberg všechny své zápasy vyhrál nějak dominantním rozdílem, ale to není ta situace. Bereme je tak jako normální tým,“ říká ke jménu soupeře kapitán Nymburka Pavel Pumprla.

Soupiska německého týmu, který se po třech titulech v bundeslize za sebou musel v posledním ročníku sklonit před Bayernem Mnichov, obsahuje spoustu basketbalově známých jmen, která ještě v minulé sezóně sváděla souboje s celky, jako jsou Real Madrid, Fenerbahce nebo CSKA Moskva. Namátkou třeba Nikos Zisis, Ricky Hickman nebo Tyrese Rice. Ale třeba ani poslední jmenovaný, který platí za výjimečného střelce, v roce 2014 dokonce vyhrál Euroligu s Maccabi Tel Aviv. Nymburku ale strach nenahání.

„Na základě videa, které jsme viděli, ani Rice nějak extra z řady nevystupoval. Nicméně si uvědomujeme, že je tam několik hráčů, kteří hráli Euroligu. Ale než že bychom se báli, spíše nás to zdravě motivuje k tomu, že ukážeme, že proti takovým hráčům umíme zahrát,“ hodnotí sílu soupisky soupeře Pumprla.

Hráči si na Královku zvykli

Už v minulém zápase ve Španělsku proti Fuenlabradě se mohl trenér nymburských Oren Amiel radovat z luxusu do té doby nepoznaného. Na lavičce měl oproti začátku sezony dva nové podkošové hráče. Po zranění je fit atleticky skvěle vybavený Alex Davis, na soupisku byl zase nově doplněn bývalý hráč belgického Oostende Michael Myers. „Dává nám to velkou sílu pod koš. Nebude to znamenat změnu stylu hry, ale rozhodně nám pomohou na doskoku a do obrany. V útoku nám to zase dává větší variabilitu, zejména při pick´n´rollech,“ libuje si nad silnější podkošovou sestavou Pumprla.

Podruhé v sezoně se Nymburk představí v Praze v hale Královka, kde v Lize mistrů odehraje tři ze sedmi domácích utkání. V úvodu soutěže prohrál v Praze s řeckým obhájcem trofeje v Lize mistrů – aténským AEK. „Samozřejmě se na Tyršáku cítíme komfortněji, ale na Královce už jsme si stihli zvyknout, máme už za sebou více tréninků. A uvědomujeme si, že na zápas může přijít více diváků. Spousta z nich by do Nymburku nedorazila, ale v Praze přijde. A věříme, že bude dobrá atmosféra,“ říká k místu konání nymburský kapitán.

Pokud se na Královku dnes nedostanete, nemusíte smutnit. Duel Nymburka s německým Bambergem odvysíláme na O2 TV Sport, začínáme v 18:25 hodin. Na stejné stanici pak můžete od 19:55 hodin sledovat v přímém přenosu i utkání českého vicemistra z Opavy na palubovce Bonnu.

Foto: basket-nymburk.cz

Aleš Svoboda Autor článku
Aleš Svoboda
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru