OKTAGON 10: I třetí sérii OKTAGON Výzvy ovládl Slovák, pás pro šampiona patří Kozmovi

Hlavní karta zahrnoval pět atraktivních duelů. Hned ten první měl určit nového šampiona OKTAGON Výzvy, jež si během předchozích dvou ročníků získala u fanoušků MMA značné sympatie. Ve finále třetí série se utkali kamarádi, kteří od samého začátku show doufali, že na sebe nenarazí. Ale stalo se.

České barvy hájil Jakub Dohnal a do souboje šel s jasným cílem – po dvou triumfech Slováků získat první triumf pro český tým. Tenhle plán ale nevyšel. Ve druhém kole ho na zemi umlátil Karol „Bomby“ Ryšavý a potvrdil slovenskou nadvládu v jedinečné reality show.

Také druhý duel byl velmi očekávaný. Oblíbenec diváků Miloš Petrášek se chtěl přes Jeremyho Kimballa se zkušenostmi ze slavné UFC dostat do elitní zápasnické stovky. Americký „Grizly“ byl ovšem nad jeho síly, duel skončil ještě před vypršením limitu prvního kola. „Je skvělý, do UFC se určitě jednou dostane,“ prohlásil Kimball na adresu poraženého Petráška.

Velkým tahákem byla i účast Attily Végha. Fenomenální Slovák ukázal, proč se stal šampionem v Bellatoru. I přes svůj profesorský styl boje dokázal zkušeného Brazilce Maiuquelea Falcaa porazit, a to na body.

Jak už to na velkých galavečerech bývá, na kartě je vždy alespoň jeden titulový zápas. OKTAGON 10 nebyl v tomto ohledu výjimkou. První vítěz reality show OKTAGON Výzva Gábor Boráros se utkal s Davidem Kozmou o pás pro šampiona welterové váhy. Jeho střet skončil poněkud nešťastně, Boráros si totiž ve druhém kole při pádu poranil koleno. Pás tak patří Kozmovi. „Chtěl jsem vyhrát díky tomu, jaký jsem zápasník a díky svým schopnostem, ne takhle,“ mrzelo nového šampiona OKTAGONU.

Na MMA události roku nemohl chybět ani Tomáš Deák, který se neutkal s původně ohlášeným Američanem Andrewem Whitneyem, ale jeho krajanem Corym Gallowayem. Dvojnásobnému slovenskému šampionovi Fight Nights to ale nevadilo a po dominantním výkonu si připsal výhru s pořadovým číslem devatenáct. Jen tím potvrdil, že patří mezi absolutní špičku česko-slovenské MMA scény.

  • OKTAGON 10 – výsledky:

Prelims
Tomasz Koluc porazil Petera Šlahora v 1. kole TKO (zranění)
Marek Bartl porazil Tomáše Linh Le Sy na TKO v 1. kole (cut, zastaveno doktorem)
Michal Konrád porazil Františka Fodora na body (2x 29-28, 28-28)
Filip Macek porazil Tarase Gryckiva na submisi (trinagle choke) v 1. kole
Ronald Paradeiser porazil Azize Dauliatova na body (3x 30-26)
Robo Pukač porazil Jana Janku na body (2x 30-28, 29-28)

Hlavní karta
Karol Ryšavý porazil Jakuba Dohnala v druhém kole na TKO
Jeremy Kimball porazil Miloše Petráška v prvním kole na TKO
Attila Végh porazil Maiquela Falcaa na body (3x 30-27)
David Kozma porazil Gábora Borárose v druhém kole na TKO (zranění)
Tomáš Deák porazil Coryho Gallowaye na body (30-27, 30-26, 30-25)k

Foto: OKTAGON MMA

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru