Lídři statistik extraligy: Nejvytěžovanějším hráčem je Šmíd, střelcům dál vládne Bulíř

Branky

Po jedenácti kolech zamířil do Kontinentální hokejové ligy, přesto je Michal Bulíř nadále nejlepším kanonýrem Tipsport extraligy. Bývalý útočník Liberce zapsal třináct branek, jeho někdejší spoluhráč Marek Kvapil se zatím trefil jedenáctkrát. Tolikrát se prosadil i Zbyněk Irgl, na dvouciferný počet branek se poté dostal ještě Marek Zaťovič (10).

Kanadské body

Kanadské bodování soutěže suverénně ovládá Marek Kvapil. Útočník Liberce si připsal už 32 kanadských bodů, žádný jiný hráč se dosud nedostal ani na dvacítku. V elitní pětici jsou jeho dva spoluhráči z útoku, Radan Lenc nasbíral 18 bodů, Libor Hudáček o bod méně. Osmnáct bodů na svém kontě ještě mají obránce Petr Zámorský a útočník Petr Holík.

Střely na branku

77 střel na branku vyslal útočník Plzně Milan Gulaš. Poté už jen dva hráči překonali hranici šedesáti střel, konkrétně Viktor Hübl (68) a Marek Kvapil. Co se úspěšnosti týče, je na tom mezi těmito hráči nejlépe útočník Liberce (17,19 %).

Góly v přesilovce

Přesně 50 hráčů vstřelilo v přesilových hrách alespoň dvě branky. Podle předpokladů je na tom nejlépe Michal Bulíř, ten společně s Františkem Lukešem zaznamenal pět přesilovkových branek. Další čtyři hráči se radovali v přesilovce čtyřikrát (Vondrka, Ondráček, Vincour, Vojtěch Němec).

Tip: Sledujte zápasy hokejové extraligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Góly v oslabení

Čtyřiadvacet hráčů se už dokázalo prosadit i v oslabení. Celkově ale v početní nevýhodě padlo 25 branek, neboť jeden hráč skóroval dvakrát. Jedná se o útočníka Plzně Petra Straku, který v této statistice vede. Zajímavostí je fakt, že v oslabení se dosud netrefil žádný obránce.

Statistika +/-

Jediný hráč má v kolonce +/- dvoucifernou pozitivní hodnotu. S jedenácti plusovými body této statistice vévodí útočník Sparty Robert Říčka. Pronásleduje jej Michal Bulíř a taktéž David Nosek ze Zlína, oba mají devět plusových bodů. Na opačném pólu se nachází Josef Hrabal z Pardubic a Edgars Kulda ze Zlína, oba mají deset minusových bodů.

Čas strávený na ledě

Nejvytěžovanějším hráčem Tipsport extraligy je obránce Liberce Ladislav Šmíd. Ten na ledě strávil něco málo přes 459 minut a v průměru je na ledě 24 minut a 11 vteřin na utkání. Druhý Ty Wishart z Pardubic byl dosud na ledě o plných 22 minut méně. Z útočníků na ledě nejvíce minut strávil Marek Zaťovič, konkrétně 384 minut.

Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru