Nejstarší střelci v historii samostatné ligy: Všechny předčil čtyřicátník z Opavy

3. Pavel Horváth (Plzeň) – 39 let a 3 měsíce

Ve své poslední sezoně 2014/2015 už populární „Horvi“ naskakoval do zápasů plzeňské Viktorie hlavně z lavičky náhradníků na několik závěrečných minut. V základní sestavě nastoupil jen v úvodním kole v Příbrami (2:2), kde si připsal vůbec poslední gól své bohaté a úspěšné kariéry.

Nejen, že proměněnou penaltou krátce před poločasovou přestávkou vrátil svému týmu vedení, ale zároveň se posunul na druhé místo v tabulce nejstarších ligových střelců před hradeckou legendu a někdejšího vyhlášeného střelce Pavla Černého.

Nepřehlédněte: Základem je naučit se česky, vzkázal cizincům v lize v TIKI-TAKA Petr Švancara

2. Dalibor Slezák (Bohemians) – 39 let a 9 měsíců

Koncem listopadu roku 2009 přivítalo Kladno v azylu na Strahově vršovické klokany i s Daliborem Slezákem. Devětatřicetiletý veterán a tenkrát nejstarší hráč celé ligy sice zůstal mezi náhradníky, ale právě on byl po závěrečném hvizdu oslavován jako hrdina. V nastaveném čase zachoval v klíčovém okamžiku chladnou hlavu a rozhodl o výhře Bohemky 2:1.

„Je to pro mě pohádkový závěr zápasu. Nicméně uvažuji i konci kariéry, protože hraji prakticky proti dětem,“ neskrýval po zápase dojetí šťastný střelec. Po sezoně ukončil kariéru.

Psali jsme: Debut v 16 letech. Kdo naskočil do ligy ještě dřív než klenot z Letné Hložek?

1. Pavel Zavadil (Opava) – 40 let a 5 měsíců

Slezákův rekord odolával až do letošního října, konkrétně do 13. kola FORTUNA:LIGY. V něm Opava už na svém stadionu zcela ovládla souboj nováčků, když hostům z Příbrami přibalila na cestu domů pětigólový debakl. O nejpovedenější moment se nepostaral nikdo jiný než nejzkušenější borec opavské kabiny a nestraší hráč celé ligy Pavel Zavadil.

Krátce po změně stran zakroutil od postranní čáry míč tak šikovně, že skončil až v příbramské síti. Opavu poslal do vedení 3:0 a sebe zapsal do historie. Nikdo starší v nejvyšší soutěži ještě gól nedal. „Zajímavý bonus,“ usmíval se špílmachr, který kroutí už svoji 13. ligovou sezonu.

Tip: Chcete mít fotbalovou FORTUNA:LIGU jako na dlani? Všechny zápasy letošní sezony sledujte exkluzivně pouze v O2 TV

Foto: Profimedia, bohemians.cz, fcviktoria.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru