VÝBĚR: Čtyři nezapomenutelné zápasy z minulé sezony Tipsport extraligy

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 10:0

První desítka v minulé sezóně se odehrála už ve třetím kole, kdy Plzeň doma zcela deklasovala Olomouc. Debakl se rodil pozvolna, v první třetině vstřelili domácí jen dvě branky, v té poslední ale předvedli pětigólovou smršť. Olomouc nezvládala ubránit především druhý útok a poté Tomáše Mertla. Tato čtveřice dala dohromady osm branek. Hattrickem se do střelecké listiny zapsali Dominik Kubalík a právě Tomáš Mertl. Podobnou smršť předvedla Plzeň i o čtyři kola později proti Pardubicím. Hosté sice dvakrát skórovali, desítku ale taktéž inkasovali.

HC Sparta Praha – HC Dukla Jihlava 6:5 po prodloužení

Když Petr Vrána na začátku 27. minuty zvyšoval v domácím utkání proti Jihlavě už na 4:1, nikdo o výhře favorita nepochyboval. Do přestávky ovšem bylo srovnáno a v úvodu třetí části švédský obránce Erik De La Rose svou druhou brankou poslal hosty do senzačního vedení. Sparta ale nakonec zápas zvládla. Robert Říčka minutu a půl před koncem srovnal a hned v úvodu prodloužení rozhodl Richard Jarůšek.

Tip: Sledujte zápasy hokejové extraligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Piráti Chomutov – HC Škoda Plzeň 7:6 po prodloužení

Podobný průběh měl i zápas mezi Chomutovem a Plzní. V první třetině šli hosté brzy do dvoubrankové vedení, o něj ale ještě do pauzy přišli. Ve druhé části nicméně Plzeň nasázela tři branky a zdálo se být rozhodnuto. Přestávkový proslov Vladimíra Růžičky ale zřejmě zabral, neboť Piráti dokázali průběh neuvěřitelně otočit a díky dvěma gólům v rozmezí pětatřiceti vteřin se dostali do vedení. Za dalších šestadvacet vteřin poslal sice Stach zápas do prodloužení, v něm ale mohli slavit domácí. Ivan Huml svým druhým gólem a celkově pátým kanadským bodem zařídil Chomutovu extra bod.

HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 8:1

Jeden památný duel z minulé sezóny se odehrál i v play-off. Třinec a Pardubice spolu ve čtvrtfinále neuvěřitelně bojovaly a vše nakonec musel rozhodnout sedmý zápas. V něm ale Oceláři svého soupeře naprosto zničili. A postaral se o to nečekaně až čtvrtý útok Ocelářů ve složení Michal Kovařčík – Ondřej Kovařčík – David Cienciala. Druhý jmenovaný si připsal hattrick, David Cienciala poté zapsal neuvěřitelných sedm přihrávek. Cienciala sedmi body vyrovnal bodový rekord Tomáše Sršně a poslal Třinec do semifinále.

Nepřehlédněte: Více o vysílání Tipsport extraligy na O2 TV Sport

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru