Nymburk v Lize mistrů: vyhraje tým trenéra Amiela poprvé na palubovce soupeře?

Španělský tým vstoupil do Ligy mistrů skvěle, vyhrál první tři zápasy. Nyní ale dvakrát prohrál, byť je pravdou, že soupeři patřili k těm nejtěžším. Nejprve Fuenlabrada doma schytala debakl s Hapoelem, se kterým padla 75:105. A v dosud posledním kole nestačila na úřadujícího vítěze Ligy mistrů, tým AEK  podlehla mu 71:78.

Očekávat se dá velmi ofenzivní zápas. Nymburk má rychlou hru a útočný basketbal jako svoji DNA. A Fuenlabrada si s ním nezadá. Jeho útok generuje v Lize mistrů přes 80 bodů na utkání a patří mezi deset nejlepších útoků v soutěži. Šancí pro Nymburk by však mohla být nepřesvědčivá obrana španělského týmu. Ta soupeřům v průměru dovolí 88 bodů na zápas a je v tomto ohledu v celé Lize mistrů čtvrtá nejhorší.

Podobně jako v Lize mistrů, nahorů a dolů to má Fuenlabrada i ve španělské ACB lize. Sice doma přetlačila euroligovou Barcelonu 79:73, ale taky doma prohrála o 15 bodů s Realem Madrid (95 inkasovaných bodů) a o rovných 50 s Baskonií (110 inkasovaných bodů).

Český šampion se zvučnou posilou

Nymburk si po startu 1-4 do této sezóny Ligy mistrů nemůže další zaváhání dovolit. A to ani na půdě týmu, který hraje nejsilnější evropskou soutěž. Poslední zápas českého mistra v soutěži sice skončil na půdě Hapoelu prohrou o 24 bodů, ale v určitých pasážích hra Středočechů znovu připomínala „starý dobrý“ Nymburk z minulé sezóny. Střelecké trápení během prvních tři čtvrtin, drtivá převaha Hapoelu na doskoku a famózní Feldeine (35 bodů) však Nymburku myslet reálně na výhru nedovolily.

Vzpruhou pro Nymburk fakt, že v posledním zápase v Izraeli hrál po zdravotních komplikacích už i Alex Davis (14 bodů a 3 doskoky). Centimetry a kilogramy pod košem Nymburku v prvních zápasech chyběly. I proto Nymburk pod košem dále posílil. Členem týmu je nově Američan Mike Myers, který do podkošových soubojů vloží svých 206 cm a 110 kg. Na soupisce nahradil dalšího Američana Kendalla Smithe, který se tak s Nymburkem rozloučil. Na zápas proti Fuenlabradě však podle posledních informací Myers připraven ještě nebude, přestože s týmem do Španělska odcestoval.

Další duel českého šampiona z Nymburka v Lize mistrů na palubovce španělské Fuenlabrady můžete sledovat ve středu od 20:25 v přímém přenosu na O2 TV Sport.

Foto: basket-nymburk.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru