Ligu po 13 letech okoření derby Opava vs. Baník: Kdo se stane králem Slezska?

Proč zápas sledovat…

Slezské derby se v nejvyšší soutěži uskuteční poprvé do sezony 2004/2005. Od té doby se odehrál už pouze jeden duel v rámci poháru a dva zápasy předloni ve druhé nejvyšší soutěžo. Ve všech třech zápasech uspěl ostravský Baník. Ten je zcela jistě favoritem i nyní, i když poslední ligové utkání nezvládl a doma i kvůli neproměněné penaltě podlehl mistrovské Plzni. To Opava má za sebou povedené zápasy. Pěti góly nejprve rozstřílela Příbram, následně uhrála bod v Olomouci.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Doma je navíc Opava zatím stoprocentní. Po přesunu z Brna ovládla pohárové utkání s Jihlavou a v lize uspěla i již ve zmíněném duelu s Příbramí. Nyní ale na Opavu čeká velmi těžký soupeř. Domácí se navíc bojí o bezpečnost, slezské derby je vždy rizikovým utkáním.

„Je to velké derby, všichni se na něj těšíme. Jen doufám, že vše proběhne v naprostém klidu. Na mysli mám fanoušky,“ uvedl trenér domácích Ivan Kopecký. Na utkání bude dohlížet přes 500 policistů, obyvatelé Opavy navíc dostali doporučení, aby se v době duelu nepohybovali u prostor stadionu.

Řekli před zápasem…

Bohumil Páník, kouč Baníku: „Očekávám diváckou kulisu a plný stadion. Bude to fotbal, jak má být. Tvrdý, agresivní, nekompromisní, ale taky fotbalový. Obě ta mužstva se fotbalově posunula.“

Petr Zapalač, záložník Opavy: „Bude to velký zápas. Musíme hrát na nulu vzadu a být nebezpeční v ofenzivě. Strašně bych si přál, aby byl klid na tribunách. Bitva má být jen na trávníku. Uděláme všechno proto, aby derby bylo naše.“

Nepřehlédněte: Jaké další taháky nabídne 15. kolo FORTUNA:LIGY?

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Milan Baroš, útočník Baníku

Nejsledovanějším mužem při slezském derby bude zcela jistě Milan Baroš, který se do sestavy ostravského celku vrací po pětizápasové pauze. Naposledy se Baroš objevil v dresu Baníku 14. října, kdy jediným gólem rozhodl přípravné utkání proti Znojmu. Nyní nastoupí do ligového utkání a jeho spoluhráči doufají, že na hřišti znovu bude vidět. „Jsme rádi, že už může konečně hrát. Je na tom hřišti cítit. Dá se o něj opřít. Je to gólový hráč, věřím, že nám pomůže a nějaký gól dá i v neděli,“ uvedl záložník Robert Hrubý.

Slezské derby mezi Opavou a ostravským Baníkem si v neděli můžete vychutnat na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal v té nejlepší vysílací kvalitě, navíc v multidimenzi! Zápasové studio začíná ve 13:50 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru