Taháky 15. kola FORTUNA:LIGY: Sparta jede do Karviné, Opava se chystá na derby s Baníkem!

Karviná se chystá na velký fotbalový svátek. Do padesátitisícového města na hranicích s Polskem přijede v sobotu Sparta. A její cíl bude jasný – utnout sérii tří venkovních zápasů bez vítězství a vstřeleného gólu. „Už je na čase to zlomit, teď máme jedinečnou možnost,“ hlásí letenský záložník Michal Sáček, který by mohl dostat v sestavě šanci místo vykartovaného Guélora Kangy.

Svěřenci kouče Romana Nádvorníka vyhráli naposledy v 9. kole, když si doma poradili s Příbramí, a v tabulce trůní na předposledním 15. místě. Pravdou ale je, že karvinští se dokáží na velké soupeře dobře připravit. Oberou favorizovanou Spartu o body stejně jako v minulé sezoně (remíza 1:1)?

V Opavě se rozhoří bitva rivalů

Neděle nabídne hned pět utkání. Ve 14 hodin vypukne nefalšovaná bitva o to, kdo se stane minimálně do jarní části sezony fotbalovým králem Slezska. Nováček z Opavy přivítá na svém stadionu ostravský Baník. A bude to boj se vším všudy, včetně vynikající atmosféry. Rivalové se utkají v nejvyšší soutěži po více než třinácti letech. Není divu, že zápas je dlouho beznadějně vyprodaný.

Tip: Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY a Ligy mistrů!

„Chceme, aby se utkání odehrálo důstojně a bylo opravdovým svátkem fotbalu. Příznivci obou klubů totiž umí vytvořit úžasnou atmosféru, která jen může podtrhnout sportovní úroveň slezského derby,“ přeje si generální manažer Opavy Alois Grussmann před soubojem jedenáctého s pátým týmem.

Spartu doma před čtrnácti dny porazili, nějaký ten bod by si čtvrtí zlínští ševci rádi odvezli i ze souboje se Slavií. Nebude to ale vůbec snadné. Sešívaní jsou totiž v laufu. Po sérii tří výher v řadě vyválčili cenný bod v derby slavných „S“ na Letné a udrželi se na prvním místě tabulky. Doma v Edenu rozhodně nebudou chtít v dostizích s Plzní ztratit. Na druhou stranu budou mít v nohách těžký zápas Evropské ligy s Kodaní.

  • Program 15. kola FORTUNA:LIGY:
Pátek 9. listopadu 18:00 Mladá Boleslav – Dukla
Sobota 10. listopadu 14:00 Karviná – Sparta
17:00 Slovácko – Liberec
Neděle 11. listopadu 14:00 Opava – Baník Ostrava
15:00 Jablonec – Bohemians 1905
15:00 Plzeň – Příbram
15:00 Teplice – Olomouc
17:00 Slavia – Zlín

Všechny zápasy 15. kola FORTUNA:LIGY můžete sledovat živě opět jen v O2 TV. Slezské derby a duely Karviné se Spartou a Slavie se Zlínem vám na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídneme v multidimenzi v té nejlepší vysílací kvalitě. Chybět nebudou ani tradiční zápasová studia se zajímavými hosty.

Nepřehlédněte: FORTUNA:LIGA v novém hávu. Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru