Utne Sparta sérii venkovních nezdarů v Karviné? Domácí vyhlíží fotbalový svátek

Proč zápas sledovat…

Pokud se podíváme na posledních pět zápasů obou zítřejších soupeřů, zjistíme, že jejich forma je velmi podobná. Sparta uspěla dvakrát, jednou to bylo ovšem v rámci MOL Cupu. Dvakrát v posledních pěti zápasech zvítězila i Karviná, ta ale nastoupila už do dvou pohárových duelů.

V lize naposledy naplno bodovala v 9. kole, od té doby získala jen dva body. Mrzet může Karvinou především domácí zápas s Olomoucí. Po penaltě Budínského a trefě Guby vedl domácí celek o dvě branky ještě jedenáct minut před koncem, nakonec ale nezískal ani bod.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

V posledním kole poté podlehl Zlínu, tam Karviné výrazně nevyšel úvod druhé půle. Ani Sparta si příliš vyskakovat nemůže, třikrát v řadě prohrála a navíc nevstřelila jedinou branku. Hostům by mohl pomoci návrat Nicolae Stanciua, který již zasáhl do derby pražských „S“. Střelecky se sice neprosadil, zastoupilo jej ale duo Tetteh-Kanga. Na prvně jmenovaného se bude kouč Zdeněk Ščasný spoléhat i zítra, Kanga podobně jako Chipciu do utkání kvůli karetnímu trestu zasáhnout nemůže.

Po návratu Karviné do nejvyšší soutěži se tyto celky spolu utkaly už čtyřikrát. A zatímco doma Sparta dvakrát v poklidu zvítězila, v Karviné jí to příliš nejde. Dvakrát se tak zrodila remíza 1:1 a otázka zní, zda nás dělba bodů nečeká i zítra.

Řekli před zápasem…

Vojtěch Smrž, záložník Karviné: „Těším se na zápas hodně, protože Sparta je největší klub v Česku. Doma jsme sice neprohráli, ale dvakrát jen remizovali. Nyní bychom chtěli zvítězit, protože body nutně potřebujeme.“

Michal Sáček, záložník Sparty: „Vždycky když jedeme ven, obzvlášť na Moravu, je to těžký zápas. Neočekáváme nic lehkého, ale teď jsme dvakrát nezískali tři body, takže už je to potřeba.“

Nepřehlédněte: Jaké další taháky nabídne 15. kolo FORTUNA:LIGY?

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Josef Šural, útočník Sparty

Kapitána Sparty v letošní sezóně zastínil Benjamin Tetteh a Šural už dokonce ztratil místo v základní sestavě. Do derby pražských „S“ naskočil za Matěje Pulkraba až v úvodu druhé půle, příliš vidět ovšem nebyl. Proti Karviné by nicméně mohl dostat více prostoru a navýšit tak svůj střelecký účet. Ten se v lize zastavil na třech gólech, naposledy skóroval na konci srpna v Ďolíčku.

Sobotní střetnutí Karviné s pražskou Spartou si můžete vychutnat na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal v té nejlepší vysílací kvalitě, navíc v multidimenzi! Zápasové studio začíná ve 13:30 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru