Prodá Nymburk současnou pohodu i v těžkém utkání v Jeruzalémě?

Hapoel zatím prohrál pouze jednou, bylo to v utkání v Antverpách, které bylo velmi bohaté na body. Celek, který minulý týden ve středu prohrál s Nymburkem na Tyršáku, izraelský tým porazil 101:89. Doma Hapoel hrál zatím pouze jednou, o 14 bodů porazil litevský Lietkabelis.

Soupiska Hapoelu je nesmírně nadupaná, najdete na ni třeba někdejšího nejlepšího nováčka NBA a šestinásobného účastníka utkání hvězd, Amare´ho Stoudemirea. Pochopitelně z něj v jeho 35 letech a po mnohých operacích kolen už není takový bombarďák jako v době, kdy v NBA za Phoenix létal nad obroučkami a dával v sezóně v průměru přes 25 bodů na zápas. Ale třeba v utkání proti Fuenlabradě v posledním kole soutěže nasypal do koše soupeře 24 bodů a přidal i 7 doskoků.

Hapoel ale není jen Stoudemire. Mezi klíčové hráče patří například DaSean Butler a James Feldeine. Druhý jmenovaný má za sebou tři roky zkušeností s Euroligou. Kde rozhodně nehrál druhé housle.

Zápas je návratem na místo činu trenéra nymburského celku Orena Amiela i rozehrávače Braceyho Wrighta. Oba v Hapoelu dříve působili.

Příjemnou zprávu je pro českého basketbalového mistra skutečnost, že se k tréninku a již i do zápasového zatížení vrátil pivot Alex Smith. S týmem do Jeruzaléma odcestoval a v dnešním utkání je připraven nastoupit. Do Izraele naopak vůbec nedoletělo duo Smith, Pumprla.

Zápas Nymburku na palubovce izraelského Hapoelu sledujte v přímém přenosu od 18:40 na O2 TV Sport!

Aleš Svoboda Autor článku
Aleš Svoboda
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru