Statistiky z posledních deseti vzájemných zápasů mezi pražskými „S“

Počet bodů a výher

V posledních dvou letech je na tom zcela jistě lépe Slavia, ovšem z hlediska posledních deseti zápasů je to úplně něco jiného. Sparta z deseti případů uspěla hned v pěti z nich a dohromady získala sedmnáct bodů. To Slavia se radovala pouze třikrát a celkem posbírala 11 bodů.

Tip: Derby Sparta vs. Slavia stejně jako všechny zápasy FORTUNA:LIGY můžete sledovat s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Počet branek a střelci

Nejlepším střelcem na straně Sparty je samozřejmě David Lafata, který vsítil pět branek. Nyní se Sparta může spolehnout na Nicolae Stanciua, který se v posledním duelu trefil hned dvakrát. Podobně jako Lafatovi se vede i Milanu Škodovi, ten taktéž vstřelil pět branek, ovšem hned dvě z pokutového kopu. Střelecky je na tom poté lépe Sparta, která oproti jedenácti gólům Slavie zaznamenala šestnáct přesných zásahů.

Držení míče

V držení míče zcela jasně vládne Sparta, která na tom byla lépe hned v osmi zápasech. V posledních dvou duelech měla větší držení míče Slavia, v posledním utkání držela míč v 55-ti procentech času.

Nepřehlédněte: Taháky 14. kola FORTUNA:LIGY: Pražské derby i odveta Plzně za pohárový neúspěch

Žluté a červené karty

V šesti zápasech inkasovala více žlutých karet Slavia, celkově jich dostala 33. Hráči Sparty obdrželi sedmadvacet žlutých karet, v posledních čtyřech zápasech ale na tom byli hůře. V úvodním utkání minulé sezóny inkasoval červenou kartu Costa, Slavia taktéž jednu dostala, ze hry musel v září roku 2013 Karol Kisel.

Penalty

Více penalt v posledních letech zahrávali hráči Slavie, konkrétně tři. Muris Mešanovič ji neproměnil, následně ale dvakrát uspěl kapitán Milan Škoda. Sparta se k penaltě v posledních deseti zápasech dostala jen jednou, David Lafata ovšem selhal.

Střely na branku

Co se střel na branku týče, je na tom o trochu lépe Sparta, která vystřelila šestačtyřicetkrát mezi tři tyče. Slavia má o čtyři pokusy méně, ovšem naprázdno nevyšla ani jednou. To Sparta jednou ano, v září před třemi lety prohrála 1:0 a mezi tři tyče nevyslala jediný pokus. Nejatraktivnější duel se hrál letos na jaře, diváci viděli hned sedmnáct pokusů, které směřovaly na bránu.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru