Plzeň jede do Ostravy už bez Krmenčíka. Napraví mistr pohárový nezdar?

Proč zápas sledovat…

Baník před pohárovým duelem porazil Plzeň naposledy v roce 2009. Poté uhrál jen čtyři remízové výsledky včetně důležitého bezbrankového boje na jaře minulé sezóny.

Po záchraně se ale z Baníku stal zcela jiný celek, který může reálně pomýšlet na účast v pohárech. V lize díky fantastické trefě Adama Jánoše naposledy porazil Teplice a po třinácti kolech se dostal už na třetí pozici.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

O čtyři body více dosud získala Viktorka, která ale v týdnu řešila pouze negativní věci. Tou hlavní je ztráta nejlepšího střelce týmu Michaela Krmenčíka, který si v duelu proti Slovácku poranil koleno a sezóna pro něj skončila.

Následně svěřenci Pavla Vrby neúspěšně bojovali proti Baníku v MOL Cupu. Zásluhou Chorého se dostali do vedení, Baník ale duel otočil a byl nesmírně blízko výhry v základní hrací době. V páté minutě nastavení sice Procházka z penalty srovnal, Plzeň měla navíc přesilovou hru, ale nakonec se díky pěkné trefě Fleišmana mohli radovat hosté.

Plzeň tedy žádným velkým favoritem není. Uvidíme, komu dá kouč Pavel Vrba šanci v útoku. Jak jsme již uvedli, v poháru zaznamenal trefu Tomáš Chorý, od začátku hrál ale i Jakub Řezníček. A je pravděpodobně, že ve Vítkovicích se dostane pouze na jednoho.

Nepřehlédněte: Jaké další taháky nabídne 14. kolo FORTUNA:LIGY?

Řekli před zápasem…

Bohumil Páník, kouč Baníku: „Je třeba bořit mýty. Pokusíme se Plzeň porazit dvakrát za sebou. Ale uvědomujeme si, že to bude jiné utkání než ve středu a Plzeň postaví několik hráčů, kteří v poháru nehráli.“

Pavel Vrba, trenér Plzně: „Baník v letošní sezoně je úplně jiný než v té minulé. Jde o sebevědomé mužstvo, které bude v domácím prostředí ještě silnější.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Jiří Fleišman, obránce Baníku Ostrava

Zkušený čtyřiatřicetiletý obránce má letos vynikající formu, v obraně je nepostradatelným hráčem. Kromě toho ale v posledních týdnech střílí i branky. Trefil se do sítě Karviné, v pohárovém duelu proti Plzni poté zaznamenal hned dvě branky. Trefí se i v ligové odvetě a pomůže Baníku k dalším bodům?

Jeden ze šlágrů 14. kola FORTUNA:LIGY mezi Baníkem a Plzní si můžete vychutnat na O2 TV Fotbal v té nejlepší vysílací kvalitě, navíc v multidimenzi! Zápasové studio začíná ve 14:30 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru