Taháky 14. kola FORTUNA:LIGY: Pražské derby i odveta Plzně za pohárový neúspěch

V pátek do Prahy přijedou Teplice, v Ďolíčku ale favoritem nejsou. Hosté mají za sebou mizerný měsíc, ve čtyřech zápasech vstřelili jedinou branku a bod nezískali. Bohemka sice v posledním kole inkasovala tři branky, jinak si ale vede lépe než její páteční soupeř.

O den později je na programu hned pět zápasů. Vše načne Baník Ostrava, jenž doma přivítá Viktorii Plzeň. Ta bude chtít napravit pohárový nezdar, v týdnu totiž doma Baníku podlehla 2:3 po prodloužení, ačkoliv hrála v nastavení přesilovku. Hostům navíc bude chybět zraněný Michael Krmenčík a favoritem tak úřadující mistr není.

Doma uhrál Baník v posledním vzájemném utkání bezbrankovou remízu, nyní má ale velmi solidní formu a na svěřence kouče Pavla Vrby tak nečeká nic jednoduchého.

Do boje se následně pustí Příbram a Slovácko, tedy dva celky s absolutně nejhorší formou. Hosté prohráli osm zápasů v řadě a jsou na chvostu celé tabulky. Příbram se zatím drží v prostřední skupině, v posledních třech zápasech ale inkasovala neuvěřitelných 15 branek a rozhodně má co zlepšovat.

Dukla si doma zahraje s Jabloncem. Pražané podle očekávání nezvládli malé pražské derby se Slavií, jinak si ale vedou solidně. Jablonec v lize neprohrál pět zápasů v řadě, třikrát v řadě poté udržel čisté konto. V týdnu si ale nedokázal poradit s defenzivou Karviné a z MOL Cupu tak vypadl.

Tip: Pořiďte si exkluzivní balíček O2 TV Sport Pack a sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY a prestižní Ligy mistrů!

Dva zápasy se poté uskuteční na Moravě. Olomouc minule senzačně otočila duel s Karvinou a nyní se postaví Opavě, která v předchozím kole pěti góly zničila Příbram. Zlín posílený domácí výhrou se Spartou změří síly s Karvinou. Ta má za sebou poměrně turbulentní období.

Po dobré remíze v Ostravě absolutně selhala doma s Olomoucí. Proti Sigmě vedla ještě jedenáct minut před koncem o dvě branky, nakonec si z utkání neodvezla ani bod. Částečně toto selhání napravila v poháru, doma si nejtěsnějším rozdílem poradila s Jabloncem.

Kolo budou, klasicky v pondělí, dohrávat Liberec a Mladá Boleslav. Sousedé v tabulce budou hrát o sedmou pozici. Domácí si musejí dát pozor na nejlepšího kanonýra Nikolaje Komličenka, který skóroval i proti Bohemce. Liberec ale může těšit fakt, že doma naposledy přišel o všechny body před deseti lety.

Největší pozornost ale zcela jistě přitahuje nedělní duel. Od sedmnácté hodiny na nás čeká 290. derby pražských „S“. Mírným favoritem je Slavia, která v posledních třech zápasech nasázela devět branek a stále vévodí FORTUNA:LIZE. Skvěle si v posledních týdnech vede Miroslav Stoch, autor sedmi branek.

Na druhé straně má sedm gólů Benjamin Tetteh, po disciplinárním trestu se navíc vrací Nicolae Stanciu. Sparta ovšem z posledních čtyř duelů hned třikrát prohrála 1:0 a není tak v ideální situaci. Poslední vzájemný duel v Generali Areně skončil divokou remízou 3:3. Domácí sice po půli vedli už o tři branky, o jasný náskok ale přišli.

Nepřehlédněte: Viktoriáni, přijďte si zafandit do DEPA. V naší O2 TV fanzoně odvysíláme duel na Baníku!

Všechny zápasy 14. kola FORTUNA:LIGY uvidíte opět jen v O2 TV. V případě pražského derby a soubojů Baníku s Plzní a Liberce s Mladou Boleslaví se můžete na stanici O2 TV Sport v rámci přímých přenosů těšit i na tradiční doprovodné studio se zajímavými hosty.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru