Jak obstojí bývalý gólman NHL proti nejlepšímu útoku? Bílí Tygři hostí poslední Chomutov

Proč zápas sledovat…

Sparta už odehrála sedmnáct střetnutí a v čele má před Libercem jen tříbodový náskok. Pokud by tak Bílí Tygři dokázali v pátečním duelu porazit na domácím ledě Chomutov, dostali by se do čela.

Favoritem domácí tým zcela jistě je. V kádru má totiž nejproduktivnější útok celé ligy. Michal Bulíř sice odešel do Ruska, jeho roli ale převzal slovenský útočník Libor Hudáček. Skvěle si nadále vede i Radan Lenc a kanadské bodování celé Tipsport extraligy dosud ovládá Marek Kvapil, jenž nasbíral už pětadvacet kanadských bodů.

Pátečním soupeřem Bílých Tygrů bude Chomutov, jenž je nadále posledním týmem základní části. Z posledních pěti zápasů zvládl tým Vladimíra Růžičky jediné utkání a na desátou pozici již nyní ztrácí dvanáct bodů.

Tip: Sledujte zápasy hokejové extraligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Pirátům zjevně pomohl příchod zkušeného útočníka Radka Dudy, nyní posílil poslední tým i do defenzivy. Do branky získal Justina Peterse, zkušeného dvaatřicetiletého gólmana, který má zkušenosti i z NHL. Právě on by se měl postarat o to, aby Chomutov co nejdříve poslední pozici opustil.

Jak již bylo řečeno, favoritem jsou domácí. Ti ale loni ve vzájemných zápasech získali doma jediný bod, Chomutov poté bodoval v každém ze čtyř utkání. První letošní měření sil ovládl Liberec poměrem 1:3, hned dvakrát ale skóroval Michal Bulíř, který již Liberci není k dispozici.

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Justin Peters, gólman Chomutova

Dvaatřicetiletý gólman chytal dlouhá léta v zámoří a zachytal si taktéž v nejslavnější hokejové lize světa. Za Carolinu, Washington a Arizonu si dohromady připsal 83 zápasů. Letos byl v úvodu sezóny bez angažmá, nyní jej ale získal Chomutov. A právě Peters by měl pomoci zlepšit poslednímu týmu celé Tipsport extraligy defenzivní složku.

Duel druhého Liberce a aktuálně posledního Chomutova sledujte tento pátek 2. listopadu na O2 TV Sport, tradiční zápasové studio startuje v 17:45 hodin.

Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru