Nymburk prahne po první výhře v Lize mistrů. Uvidí diváci přestřelku?

„Ještě je to pořád hratelné. Ale pokud bychom neuspěli ani teď, už se nám postup vzdálí moc,“ potvrzuje současnou situaci kapitán nymburských Pavel Pumprla.

Nymburk se poprvé v sezóně představí v hale na „Tyršáku“, tedy ve Sportovním centru v Nymburce. Svůj první zápas v domácím prostředí odehrál v hale Královka v Praze, kde padl v dramatickém utkání proti AEK Atény. Ve středu bude jeho soupeřem belgický klub z Antverp.

Herní projev i statistiky belgického celku napovídají, že se jedná o tým, který je velmi útočně laděný a často střílí z dálky. Úspěšnost střelby za tři přes 45 % řadí Antverpy na první místo mezi všemi týmy v soutěži. A průměr 92 bodů na zápas je v Lize mistrů třetí nejvyšší.

A jaký je plán nymburských na zastavení ofenzivní smršti soupeře? „Budeme chtít hrát nátlakově. Spoléhají na útok, a když si mohou hrát svou hru, je to jen o tom, kdo koho přestřílí. Ale třeba Oostende v belgické lize Antverpy zatlačilo, hrálo na ně velmi fyzicky, a oni si najednou nebyli tak jistí,“ poodkrývá možnou taktiku Nymburku Pumprla.

Pro Nymburk bude důležité pokrýt i rozehrávače soupeře Parise Lee. „Je velmi rychlý, hodně tvoří hru a je to jejich asi nejvýraznější osobnost. Pro chod celého týmu je velmi důležitý,“ identifikuje Pumprla jednu z největších hrozeb belgického soupeře.

Jak se Nymburk se čtvrtou výzvouLize mistrů popasuje a zda si zachová reálnou šanci na postup, můžete sledovat ve středu od 18:30 na O2 TV Sport.

Foto: basket-nymburk.cz

Aleš Svoboda Autor článku
Aleš Svoboda
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru