Elite Trophy: Kdo si závěr sezony zpestří triumfem na „malém Turnaji mistryň“?

Hráčky, jimž těsně unikla šance ukázat se na velkém finále sezony v podobě Turnaje mistryň, nemusí smutnit. Už čtvrtý rok po sobě se mohou utkat na neméně prestižním Elite Trophy, kde se také hraje o lákavé odměny i pořádnou porci bodů. Celková dotace se letos vyšplhala na bezmála 2,4 milionu dolarů, což je v přepočtu přes 54 milionu korun. Vítězka se se může těšit na šek v hodnotě téměř 700 tisíc dolarů a 700 bodů do žebříčku WTA k tomu.

To všechno by ráda znovu získala Julia Görges, která bude obhajovat loňský triumf. Zkušená Němka ale není jediná, kdo do daleké Číny dorazil s těmi nejvyššími ambicemi. Šanci na zisk titulu mají při vyrovnanosti současného ženského světového tenisu v podstatě všechny účastnice.

Těšit se můžete třeba i na někdejší světovou jedničku Španělku Garbině Muguruza, vítězku tří letošních turnajů a semifinalistku Australian Open Belgičanku Elise Mertens, mladičkou Rusku Darii Kasatkina, domácí naději Qiang Wang či Američanku Madison Keys, jež se v právě končící sezoně probojovala mezi čtyři nejlepší na Roland Garros i závěrečném grandslamu US Open.

Dvanáct aktérek bylo rozlosováno do čtyř skupin po třech. Do semifinále postoupí vždy jen vítězka skupiny. Jestli se podaří Němce Görges obhájit titul, nebo turnaj ovládne někdo jiný, se dozvíme v neděli 4. listopadu, kdy je na programu finále.

Turnaj sledujte každý hrací den na stanici O2 TV Tenis.

  • Elite Trophy 2018 – rozdělení do skupin:
Azalková skupina: Daria Kasatkina, Madison Keys, Qiang Wang
Kaméliová skupina: Anastasija Sevastova, Garbině Muguruza, Shuai Zhang
Orchidejová skupina: Aryna Sabalenka, Caroline Garcia, Ashleigh Barty
Růžová skupina:  Elise Mertens,  Julia Görges, Anett Kontaveit

Foto: Elite Trophy

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru