Dohrávku obstará malé pražské derby. Udrží Slavia proti Dukle další čisté konto?

Proč zápas sledovat…

Pokud v neděli Plzeň uspěje doma proti Slovácku, dostane se minimálně do pondělí do čela soutěže. Tam se aktuálně nachází Slavia, která má za sebou úspěšný duel Evropské ligy v Kodani.

Kromě toho zvládla Slavia i dva předchozí ligové zápasy. Čtyřmi góly doma roznesla Příbram, následně si poradila i s Libercem. Proti Dukle by to tak měla být jasná výhra, ovšem celek Romana Skuhravého se v posledních týdnech výrazně zlepšil.

Nepřehlédněte: Fotbaloví fanoušci, pozor! Před Edenem vyroste v pondělí obří fanzona O2 TV!

Z posledních pěti zápasů uhrál solidních deset bodů a prohrál jen na půdě Olomouce. Dvakrát uspěl i v MOL Cupu, kde ještě neinkasoval. Dobrou obranu potvrdil i v lize, gólman Filip Rada udržel dvě čistá konta v řadě. Ovšem na Slavii nemá z minulé sezóny ideální vzpomínky.

Loni totiž Slavia doma deklasovala Duklu poměrem 5:0, dvakrát se trefili Milan Škoda a taktéž Jaromír Zmrhal. Následně vyhrál favorit i Na Julisce, tehdy z toho bylo vítězství 0:2. Jindřich Trpišovský navíc do sestavy vrací Stanislava Tecla a prostor dostane i další uzdravený útočník, Milan Škoda. V pondělní dohrávce se tak očekává jediné, výhra domácích.

Řekli před zápasem…

Roman Skuhravý, trenér Dukly: „Nesnáším roli outsidera, ale bohužel jím v zápase se Slavií jsme. Na druhou stranu se můžeme soustředit na svou hru a poctivě pracovat. Slavia je první, úspěšně se prezentuje v Evropě a my se s ní můžeme konfrontovat. Potřebujeme podat nadstandardní výkon se snahou eliminovat činnost v zakončení soupeře, standardní situace a rychlost v přechodové fázi.“

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY s balíčkem O2 TV Sport Pack

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Stanislav Tecl, útočník Slavie

V derby proti Bohemce si Stanislav Tecl poranil koleno a více než měsíc nehrál. Do hry se znovu vrátil v duelu proti Kodani, ve kterém absolvoval jako střídající hráč 19 minut. Nyní by měl útočník, který v lize dosud vstřelil tři branky, nastoupit v základní sestavě.

Pondělní dohrávku 13. kola FORTUNA:LIGY mezi Slavií a Duklou si můžete vychutnat na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal v té nejlepší vysílací kvalitě, navíc v multidimenzi! Zápasové studio začíná ve 17:50 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru