Zlín vyhlíží fotbalový svátek: přijede Sparta! Ta se chce vítězně naladit na derby

Proč zápas sledovat…

Sparťané si po dvou porážkách v Plzni a Olomouci spravili reputaci a doma na Letné po povedeném výkonu smetli Mladou Boleslav 4:1. „Euforii ale krotit nemusíme,“ ubezpečil kouč Zdeněk Ščasný. Ten nyní musí svůj tým připravit na Zlín, který představuje náročnou zkoušku. Zvlášť v domácím prostředí.

„Zlín podává pod Michalem Bílkem výborné výkony. Nebude jednoduché uhlídat jejich ofenzivní hráče, nejen Beauguela. Hrají velmi nepříjemně,“ uvědomuje si Ščasný. Další tři body by se Pražanům náramně hodili, a to i kvůli většímu náboji pro blížící se derby, které okoření už příští kolo FORTUNA:LIGY. Na vedoucího rivala z Edenu ztrácí ze třetí příčky čtyři body.

Do karet by mohla hrát Spartě aktuální forma Zlína, která není nikterak oslnivá. Ševci sice vstoupili do sezony báječně, teď jim ale trochu došel dech. Nevyhráli už čtyři zápasy v řadě a klesli na šesté místo. Na Spartu ale extra motivace rozhodně nebude zapotřebí. Případný triumf by mohl partu bývalého reprezentačního kouče Michala Bílka vrátit zpátky do sedla.

Řekli před zápasem…

Eldar Čivič, obránce Sparty: „Kdybychom ztratili body, už bychom na Slavii ztráceli hodně. I proto je potřeba, abychom to v sobotu zvládli. Věřím, že se nám to povede a budeme se moct společně s fanoušky těšit na derby.“

David Hubáček, asistent trenéra Zlína: „Sparta, to je vždycky svátek fotbalu. Ještě když jsem působil ve Slavii tak to bylo největší derby. Zápasy měly svůj náboj, atmosféru, takže z tohoto pohledu pro mě utkání se Spartou vždycky bylo nejvíc.“

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY s balíčkem O2 TV Sport Pack

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Jean-David Beauguel, útočník Zlína

Jestli někdo držel během čtyřzápasové sérii bez plného bodového zisku prapor ševců, byl to francouzský forvard. Svými góly zajistil Zlínu alespoň bod nejen na Dukle, ale naposledy i na půdě olomoucké Sigmy, kde se blýskl krásnou trefou z přímého kopu. Trenér Bílek spoléhá, že svým důrazem bude platit i na obranu Sparty. Rozšíří sbírku sedmi branek v letošním ročníku?

Sobotní duel 13. kola FORTUNA:LIGY mezi Zlínempražskou Spartou si můžete vychutnat na O2 TV Fotbal v té nejlepší vysílací kvalitě, navíc v oblíbené multidimenzi! Zápasové studio začíná v 16:55 hodin.

Foto: sparta.cz, fcfastavzlin.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru