Bílí Tygři zakončí první čtvrtinu základní části proti Spartě. Dočkáme se gólových hodů?

Proč zápas sledovat…

Liberec se potřetí v řadě představí bez Michala Bulíře, který je i přes odchod do Ruska stále nejlepším střelcem celé Tipsport extraligy. Jeho roli v týmu převzal slovenský útočník Libor Hudáček a zatím si vede skvěle. V posledním utkání zaznamenal tři body, ovšem Bílí Tygři prohráli ve Vítkovicích vysoko 6:4. Nyní na Liberec čeká aktuálně vedoucí Sparta, která má taktéž co napravovat.

Po čtyřech úspěšných zápasech totiž překvapivě nezvládla domácí střetnutí s Litvínovem. Jediný gól Sparty vstřelil Lukáš Pech, jenž se pomalu začíná rozjíždět. Nejproduktivnějším hráčem Sparty je ale stále Petr Vrána, autor třinácti bodů.

Na druhé straně kraluje Marek Kvapil, ten vede bodování celé Tipsport extraligy o sedm bodů před Milanem Gulašem z Plzně a o osm před Petrem Vránou. Favoritem i přes postavení v tabulce jsou domácí, kteří velmi rádi vzpomínají na březen letošního roku. V předkole play-off Liberec deklasoval Spartu 3:0 na zápasy a bez větších potíží postoupil. V základní části byla úspěšnější Sparta, která doma dvakrát jasně zvítězila a v Liberci vždy uhrála alespoň bod.

Podle aktuální formy se zdá, že zítra bychom mohli vidět ofenzivní střetnutí s mnoha góly. Zazáří znovu druhý útok Liberce ve složení Lenc-Hudáček-Kvapil? A nebo si Sparta toto trio pohlídá?

Řekli před zápasem…

Petr Jelínek, útočník Liberce: „Je pravda, že se Spartou zatím nemáme žádnou zkušenost, budeme s ní hrát letos poprvé. Ale myslím si, že to bude především útočný a pro lidi zajímavý hokej. V brance mají Matěje Machovského, což je velmi dobrý gólman, takže to pro nás nebude vůbec jednoduché. Určitě to bude nepříjemný soupeř.“

Tip: Sledujte zápasy hokejové extraligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Libor Hudáček, útočník Liberce

Po odchodu Michala Bulíře se do elitního útoku vedle Lence a Kvapila postavil slovenský útočník Libor Hudáček a za sebou má vskutku parádní týden. Proti Litvínovu, kde ještě hrál v první formaci s Redenbachem a Valským, vstřelil Hudáček dvě branky a na jednu přihrál.

Vedle nejproduktivnějšího hráče ligy a Radana Lence se mu ale taktéž daří nadmíru dobře. Proti Kometě si připsal dvě asistence, v neúspěšném duelu ve Vítkovicích poté vstřelil branku a přidal další dvě nahrávky. V posledních třech zápasech tak Hudáček zapsal osm bodů a Sparta si na něj musí dát obrovský pozor.

Duel Bílých Tygrů a prozatím vedoucí Sparty sleduje už tuto sobotu 27. října na O2 TV Sport, předzápasové studio startuje v 15:45 hodin.

Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru