Východočeské derby jako šance pro trápící se Dynamo. Favoritem je ale Mountfield

Proč zápas sledovat…

V pátek na nás čeká první východočeské derby v sezóně. A favorit je poměrně jasný. Mountfield sice v posledních týdnech střídá výhry s porážkami, stále se ovšem drží na druhém místě tabulky Tipsport extraligy.

To Dynamo prohrálo čtyřikrát v řadě a momentálně se krčí až na dvanáctém místě tabulky. Hned tři zápasy navíc skončily debaklem, šest branek inkasovaly Pardubice od Třince a Zlína, sedm branek daly Dynamu Karlovy Vary.

Společně s Chomutovem tak mají Pardubice nejhorší defenzivu a v útoku to není o moc lepší. Naopak Hradec disponuje druhou nejlepší defenzivou a ačkoliv to v útoku není žádná hitparáda, stále to stačí na vynikající umístění. Celou tuto situaci potvrzuje první pozice v kanadském bodování týmu.

Mountfieldu totiž vládne obránce Petr Zámorský, jenž nasbíral jedenáct bodů za čtyři branky a sedm asistencí. Pardubice zatím desetibodového hráče nemají, Petr Sýkora jako nejproduktivnější útočník dosud posbíral osm bodů.

Nějaké by rád přidal i zítra. V posledním vzájemném měření sil na ledě Hradce Pardubice dokázaly zvítězit, vůbec poprvé v základní hrací době po čtyřiadvaceti letech. A zkušený útočník Dynama byl vidět, v duelu zaznamenal gól a asistenci.

Favoritem je ale zcela jasně Mountfield. Ten od roku 2015 zvítězil desetkrát a pouze třikrát odešel poražen. Ve třech případech ze tří poté uspěl i v rámci Mountfield Cupu. Body pro hosty se tak v pátek příliš neočekávají.

Tip: Sledujte zápasy hokejové extraligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Daniel Rákos, útočník HK Mountfield

Zkušený jednatřicetiletý útočník se narodil s Pardubicích a pět let hrál za Dynamo v nejvyšší české soutěži. Následně se přestěhoval do Třince, odkud ale po šesti sezónách přesedlal a zamířil si to do Mountfieldu.

Nyní na něj tak čeká první východočeské derby v dresu Hradce Králové. Jedno už respektive Rákos odehrál, ovšem ne v rámci Tipsport extraligy. A utkání se mu poměrně povedlo, v rámci Mountfield Cupu dal Pardubicím dvě branky a přispěl k výhře 4:2. Podobný výkon by se mu jistě hodil i zítra, neboť se v úvodu nové sezóny trápí. V osmi zápasech si připsal jen jednu branku a k tomu dvě asistence.

Východočeské derby mezi Mountfieldem a Pardubicemi sledujte tento pátek 26. října na O2 TV Sport, předzápasové studio startuje už ve 17:45 hodin.

Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru