Singapur vyhlíží český souboj na Turnaji mistryň: Plíšková vs. Kvitová živě na O2 TV Sport!

Co hovoří ve prospěch Plíškové…

Šestadvacetiletá rodačka z Loun dorazila do Singapuru v lepší formě, což potvrdila úspěšným vstupem do závěrečného turnaje pro osmičku nejlepších hráček sezony. Na úvod si připsala cenný skalp turnajové dvojky a obhájkyně titulu Dánky Caroline Wozniacki.

Následně sice nestačila v třísetové bitvě na Ukrajinku Elinu Svitolina, nicméně s bilancí 1:1 má vzhledem k postupovým ambicím výrazně lepší vyhlídky než Kvitová. Vítězka Turnaje mistryň z roku 2011 totiž oba úvodní duely prohrála.

Tip: Sledujte všechny zápasy prestižního Turnaje mistryň s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Co hovoří ve prospěch Kvitové…

Vzájemná bilance s Plíškovou. Dvojnásobná wimbledonská šampionka se s o dva roky mladší krajankou utkala na světových turnajích celkem třikrát a pokaždé odcházela z kurtu jako vítěz. Stalo se tak ve Wu-chanu v roce 2014, o rok později v Sydney i letos v Madridu. A co je zajímavé, Kvitová na těchto turnajích pokaždé slavila zisk titulu.

„Potkala jsem ji, když byla vždycky v super formě. A všichni víme, že když se jí daří, tak je to s ní prostě těžké. Ale neřeším, že jsem ji na turnaji ještě neporazila. Šanci cítím,“ vyhlíží Plíšková v pořadí čtvrtý vzájemný souboj s Kvitovou.

Jak to vypadá s postupovými ambicemi…

Plíškovou posune bez ohledu na výsledek druhého duelu do semifinále jakákoli výhra. Dál ale může i jít i tehdy, když Kvitové podlehne ve třech setech, v tom případě ale musí věřit, že dosud suverénní Ukrajinka Svitolina dostane na kolena i hvězdnou Dánku Wozniacki.

Kvitovou do semifinále katapultuje jediný možný scénář. Musí český souboj vyhrát bez ztráty setu a zároveň doufat, že v následujícím duelu uspěje ukrajinská tenistka. Výhry Kvitové a Wozniacké by znamenaly konec obou českých hráček na letošním Turnaji mistryň.

  • Čtvrteční program Turnaje mistryň v Singapuru:
Bílá skupina
10:00 Petra Kvitová – Karolína Plíšková
13:30 Caroline Wozniacki – Elina Svitolina

Oba čtvrteční duely na Turnaji mistryň sledujte opět v přímém přenosu na O2 TV Sport a O2 TV Tenis!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru