Turnaj mistryň: Plíšková smetla obhájkyni, Kvitová na úvod padla. Jaký je pondělní program?

Petra Kvitová prestižní podnik pro osm nejlepších hráček letošního roku rozehrála duelem s Elinou Svitolina. Dvojnásobná wimbledonská šampionka, která hraje na Masters už pošesté, sice proti ukrajinské soupeřce bojovala, ale nestačilo to. Celkem čtyřikrát neudržela servis a po hodině a půl bylo hotovo. Česká lvice prohrála dvakrát 3:6.

„Nemám pocit, že jsem hrála tak špatně, jak to vypadalo podle skóre,“ okomentovala svůj výkon vítězka turnaje z roku 2011. „Nebyl to rozhodně nejlepší start, ale dobré je, že se pořád můžu zlepšit. Mám pořád šanci postoupit. A kdo ví, třeba dojít někam dál,“ dodala Kvitová. První duel prohrála i před třemi lety, kdy nakonec prošla až do finále.

Tip: Sledujte Turnaj mistryň s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack

Loňská vítězka na lopatkách

Karolína Plíšková se na velké finále celé sezony kvalifikovala potřetí v řadě a lepší vstup do turnaje si snad ani nemohla přát. Proti Dánce Caroline Wozniacki, druhé nasazené hráčce a loňské šampionce, předvedla v Bílé skupině výborný výkon. Hrála trpělivě, v těch pravých chvílích ale uměla být i dostatečně agresivní. Výsledkem byla výhra 6:2, 6:4.

„Byla jsem spokojená nejen se servisem ale i s hrou od základní čáry. Bylo znát, že je Caroline jako obhájkyně nervózní. Já jsem se naopak cítila v klidu jako už dlouho ne, ani nevím, čím to bylo. Jsem hodně ráda, že jsem dosáhla na top vítězství proti top hráčce,“ nechala se slyšet šestadvacetiletá tenistka. K druhému duelu nastoupí stejně jako Kvitová v úterý.

V pondělí jsou na Turnaji mistryň na programu úvodní duely ve druhé – Červené skupině. Nejprve se v duelu debutantek utkají vítězka US Open Naomi Ósaka z Japonska proti Američance Sloane Stephens, hned po nich se turnajová jednička Němka Angelique Kerber pokusí potvrdit roli favoritky proti Kiki Bertens z Nizozemska.

Oba duely opět sledujte v přímém přenosu na O2 TV Sport a O2 TV Tenis!

  • Pondělní program na Turnaji mistryň v Singapuru:
Červená skupina
13:30 Naomi Ósaka – Sloane Stephens
Angelique Kerber – Kiki Bertens

Také čtěte: Sestini Hlaváčková: Turnaj mistryň je oslavou celé sezony. Těší mě, že máme formu

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru