Sparta musí po dvou porážkách zabrat. Proti bude Boleslav se snajprem Komličenkem

Proč zápas sledovat…

Plzeň ztratila v Praze proti Bohemce dva body a Sparta se tak může alespoň k jednomu soupeři v boji o titul přiblížit. Domů se Sparta vrací přesně po měsíci, kdy v Generali Aréně rozdrtila Liberec 4:1.

Skvělé utkání tehdy prožil Nicolae Stanciu, ten ale kvůli červené kartě z utkání proti Plzni ještě nastoupit nemůže. Dvě branky v tomtéž střetnutí vstřelil Benjamin Tetteh, ten scházet nebude.

Produktivita Sparty je nicméně v posledních duelech špatná. Domácí neskórovali v Plzni a prosadit se nedokázali ani před reprezentační pauzou proti Olomouci. Nyní ale mají velmi vhodného soupeře na to tuto negativní statistiku odhodit do minulosti.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY i Ligy mistrů s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack

Mladá Boleslav má sice jeden z nejlepších útoku v lize, zároveň ale taktéž nejhorší defenzivu. Respektive bylo tomu alespoň tak před startem dvanáctého kola. Po šestigólovém debaklu je na tom nyní nejhůře Příbram, na druhé pozici je Slovácko. Zpět ale k Mladé Boleslavi.

Ta v letošní sezóně střídá dobré výkony s těmi špatnými. Po jasných výhrách s Jabloncem a Slováckem přišly hned dva kolapsy. V poháru nestačila Bolka na Chrudim, následně jasně padla s Příbramí. Před repre pauzou sehrála domácí duel s Baníkem a v poslední minutě zachránila alespoň bod.

I v tomto utkání se prosadil Nikolaj Komličenko, s jedenácti góly aktuálně nejlepší kanonýr celé FORTUNA:LIGY. Branka do sítě Sparty by se zcela jistě hodila, neboť loni ve vzájemných zápasech Mladá Boleslav neudeřila ani jednou a vždy z toho byla porážka. Naposledy Mladá Boleslav uspěla v lize na Spartě před sedmi lety a favoritem tak jsou zcela jistě domácí.

Řekli před zápasem:

Tiémoko Konaté, záložník Mladé Boleslavi: „Na Spartu vzpomínám rád, byl to můj předešlý tým. Strávil jsem tam dobré období své kariéry. Sparta je jedním z největších klubů v Česku a je vždy těžké proti ní hrát. Ale je to fotbal a naše šance nejsou malé. Pro mě to určitým způsobem bude zápas se zvláštní motivací.“

Nepřehlédněte: Na jaké taháky láká 12. kolo FORTUNA:LIGY?

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Nikolaj Komličenko, útočník Mladé Boleslavi

Jedenáct zápasů, jedenáct branek. Nikolaj Komličenko má vynikající formu a po reprezentační přestávce se pokusí udržet si bilanci jednoho gólu na utkání. Na Spartu ovšem zatím příliš velké štěstí neměl. V Liberci před dvěma lety absolvoval proti Spartě jen osmadvacet minut, loni přidal v prvním vzájemném měření sil 66 minut. Gólově se neprosadil, ovšem nyní je jeho forma vskutku jedinečná. Dokáže po Plzni a Baníku překonat obranu dalšího adepta na TOP 4?

Nenechte si ujít pondělní dohrávku 12. kola FORTUNA:LIGY mezi pražskou Spartou a Mladou Boleslaví. Atraktivní souboj sledujte v multidimenzi od 17:30 na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru