Sestini Hlaváčková: Turnaj mistryň je oslavou celé sezony. Těší mě, že máme formu

„Do Singapuru se moc těším, je to pokaždé třešnička na dortu a oslava celé sezony,“ nechala se na úvod slyšet dvaatřicetiletá tenistka. Ta letošní rok zahájila se světovou jedničku Chan Yung-Jan z Tchaj-wanu, po pěti turnajích se ale na žádost spoluhráčky rozešly.

V Indian Wells se proto objevila po boku Rumunky Monicy Niculescu, ovšem ani tato spolupráce neměla dlouhé trvání. Koncem března ohlásila, že bude hrát s Barborou Strýcovou a toto spojení začalo fungovat. „Kvalifikovat se na Masters byl můj velký cíl. To, že se mi podařilo stejně jako loni kvalifikovat se z pozice světové trojky, je obrovský úspěch a jsem za to ráda,“ těší Sestini Hlaváčkovou.

Tip: Sledujte Turnaj mistryň s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack

Ve Strýcové našla ideální parťačku, daří se jim nejen na kurtu, ale sedli si i po lidské stránce. „Jsme kamarádky a rozumíme si i mimo kurt. Společně jsme vybírali i oblečení na oficiální losování. Poprvé tam jedu s někým, s kým jsem mimo kurt zadobře a s kým si povídám i o něčem jiném než o tenise,“ neskrývá radost dvojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře.

Do Singapuru v dobré formě

V roce 2012 došla na Turnaji mistryň s Lucií Hradeckou do finále, loni měla dokonce tu čest společně s Maďarkou Timeou Babos zvednout nad hlavu trofej pro deblové vítězky. Teď sní o dalším úspěchu po boku Strýcové, která se naopak na závěrečném turnaji sezony ukáže poprvé.

Nepřehlédněte: Los a program Turnaje mistryň: Boje ve skupinách okoření bitva českých hvězd!

Bez šance rozhodně nejsou. Ovládly srpnový turnaj v New Havenu, v Tokiu a ve Wu-chanu si zahrály ve finále a vydařenou sezonu podtrhly druhým společným triumfem v Pekingu.

„Mám radost, že do Singapuru letíme v dobré formě. Na posledních turnajích v Asii se nám dařilo a soupeřky o nás vědí, že jsme nebezpečné. Tím, že se hraje KO systémem, záleží i na štěstí při losu a také, abychom se na ten den co nejlépe vyspali a připravili,“ podotkla Sestini Hlaváčková.

Na letošním vrcholu sezony se představí hned sedm českých tenistek. Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou doplní hned pět deblistek. „Jenom to vypovídá o tom, že máme neskutečně silnou generaci. Je tam spousta fajn holek, bude příjemné se tam potkat a společně si užijeme jeden z nejkrásnějších turnajů v roce,“ vyhlíží Masters úspěšná deblistka, jejíž kariéru zdobí 27 titulů z turnajů na okruhu WTA.

Velkolepé finále sezony už je opravdu za rohem. Prestižní Turnaj mistryň sledujte od neděle 21. října na O2 TV Sport a O2 TV Tenis!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru