Souboj tradičních extraligových soupeřů na O2 TV Sport: Litvínov přivítá rozjetou Spartu

Proč zápas sledovat…

Litvínov ještě nedávno vedl celou Tipsport extraligu, nyní se mírně propadl. V posledních čtyřech zápasech vstřelil jen tři branky a hned třikrát padl. To Sparta sice nestačila nedávno na Zlín a doma ostudně prohrála 1:5, to je ovšem jediná porážka z posledních pěti zápasů. Pražané se tak vyšplhali na třetí místo a jsou dokonce před svým zítřejším soupeřem.

Tip: Sledujte zápasy hokejové extraligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack

Hlavní hvězdou hostů je Petr Vrána, který čtyřikrát skóroval a sedmkrát přesně asistoval. Další hráči se přes dvouciferné číslo zatím nedostali, jedním dechem ale dodejme, že už jednadvacet hráčů Sparty dokázalo získat alespoň bod.

Litvínov je na tom co se bodování hráčů tyče vcelku podobně. Bodovalo už osmnáct borců Vervy, ale jen jediný se dostal nad deset kanadských bodů. Bodování vévodí útočník František Lukeš, jenž má na svém kontě jedenáct bodů za pět branek a šest asistencí.

Lukeš je součástí druhého útoky Vervy, který je v letošní sezóně rozhodně nejnebezpečnější. K jedenácti bodům Lukeše připočítejme devět bodů Viktora Hübla a čtyři body teprve šestnáctiletého útočníka Jana Myšáka.

Mírným favoritem jsou sice domácí, ovšem poslední zápas na domácím ledě nezvládli a Spartě podlehli 1:4. Za poslední dvě sezóny se neodehrála žádná remíza a v šesti zápasech slavili domácí. Bilance je tak naprosto vyrovnaná a s největší pravděpodobností nás tak čeká velká bitva.

Nepřehlédněte: Extraliga táhne! Podívejte se, které týmy se těší největší podpoře

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Jakub Petružálek, útočník Vervy Litvínov

Jakub Petružálek má po svém návratu do Litvínova velmi solidní formu. Tedy alespoň bodovou, ta střelecká mu zatím chybí. V deseti zápasech zapsal zkušený útočník už devět bodů, ovšem jen jedinou branku.

Během svého působení v Třinci odehrál proti Spartě v posledních dvou sezónách čtyři zápasy a pouze v jediném nebodoval. Dvakrát Petružálek skóroval a kromě asistence si jednou připsal i vítězný nájezd.

Atraktivní duel Tipsport extraligy mezi litvínovskou Vervou a pražskou Spartou sledujte tuto sobotu 20. října na O2 TV Sport, předzápasové studio startuje už ve 14:45 hodin.

Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru